Velikonoce roku 2021 už klepou na dveře. Je nejvyšší čas poohlédnout se po správných dekoracích. Na trhu najdete celou řadu typických velikonočních symbolů. Vybrat si nemusí být vůbec jednoduché. Jedna ozdoba je hezčí než druhá. Dnes se proto zaměříme speciálně na velikonoční zajíce, kteří nesmí doma chybět. Pro vytrvalé čtenáře, čeká na konci článku malé překvapení. 

Velikonoční zajíc ze dřeva je sázkou na jistotu

Bude slušet každému interiéru, protože přírodní materiály ladí se vším. Není divu, že patří mezi nejoblíbenější. Pořídit si můžete rovnou celou rodinku. Od nejmenšího po největšího. Přinášíme vám výběr těch, kteří se nám líbí nejvíce. Dřevěný velikonoční zajíc se hodí na dveře, stůl, ale i na okno. Jistě vás napadnou i další možnosti. Volba je zcela na vás.

Porcelánový velikonoční zajíček dodá jiskru svátečnímu stolu

Porcelánový zajíček nesoucí své vajíčko je roztomilost sama. Těžko se pohledem na něj ubráníte úsměvu. Barvu si můžete doladit dle ostatních bytových doplňků, aby vám dokonale zapadl do vaší jarní výzdoby. Za nás však neuděláte chybu, ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu. Každý je krásný a probouzí v nás veselé emoce.

Dekorativní zajíci pro fajnšmekry

Pokud máte rádi originální kousky, tihle zajíci vás jistě okouzlí. Rozkošný pár zajíce a zaječice vyniknou na svátečním stole, ale i na okenním parapetě. Jestliže bydlíte v domečku, nepřehlédněte stříbrného venkovního zajíce, který se bude vyjímat u vchodu do domu i na zahradě.

Líbily se vám naše tipy? Inspirovali jsme se na internetovém obchodě Harasim. Najdete zde i mnohé další a také pestrý sortiment pro vaší kompletní velikonoční dekoraci. Neváhejte navštívit jejich e-shop a nakoupit vše na jednom místě.

 

A teď ke slibovanému překvapení. Máme pro vás zajímavosti, které jste o velikonočním zajíci možná neslyšeli. Věděli jste, proč se stal právě zajíc jako velikonoční symbol? Je to kvůli jeho očím. Spí totiž s otevřenýma očima, a to symbolizuje zmrtvýchvstání. Navíc je v dnešní evropské tradici považován za toho, kdo tajně roznáší velikonoční vajíčka. Proč? Na jaře si hledá potravu v blízkosti lidských obydlí. Je plachý a lidí se straní, proto je mu tento speciální úkol přisuzován.