Vymalování, podlaha, skříně, stoly… to jsou jistě prvky pro celkový vzhled místnosti velmi důležité. Tu pravou útulnost a ducha mu však dávají až doplňky, ony maličkosti, které jsou mnohokrát bez reálného smyslu nebo vlastní funkčnosti, přesto však dokážou upoutat na první pohled, anebo naopak nenápadně působit někde v podvědomí. Jak je ale vybírat, aby byly pro interiér skutečným přínosem?

Kam s doplňky?

Odpověď na otázku v názvu tohoto odstavce je jednoduchá: kamkoliv. Doplňky se hodí do všech místností. Od předsíně přes obývací pokoj či ložnici, až po kuchyni či koupelnu. A koneckonců, doplňky mohou zkrášlit i letní altánek.

Styl doplňků a styl domácnosti

Mají-li bytové doplňky v interiéru designově fungovat, měly by odpovídat jeho stylu. To neznamená, že by měly být vyloženě stejné, spíše např. to, že pro tradičnější interiéry se hodí spíše přírodní materiály jako je dřevo, ratan nebo kámen, zatímco pro interiéry do futuristického stylu je vhodná nerezová ocel a další kovy.

Do této kategorie patří i barva doplňků, ta by měla odpovídat celkovému rázu prostředí, ale v tomto smyslu by ji měla buď vyzívat, tj. např. tmavý doplněk ve světlé místnosti, čímž vynikne, anebo naopak s ní spíše splynout v případě, že si budou barevným laděním odpovídat.

Funkční doplňky a cena

Bytové doplňky nemusí být nutně pouze dekorativní, řada z nich má i funkční vlastnosti. I lampička může být doplňkem, stejně jako domácí telefon, dávkovač mýdla v koupelně atd. atd. Jejich funkčnost je vždy velmi důležitá, lampička, která sice přesně zapadá do interiéru, ale neposkytuje vám dostatečné světlo na čtení, moc významu nemá.

Ani cenu nelze podceňovat, i ta je samozřejmě důležitým parametrem. Abyste při nákupu doplňků ušetřili, je vhodné sledovat aktuální slevové akce, které vám mohou ušetřit zajímavé částky. Třeba jako Kitos slevový kód, anebo slevové kupóny Market24.

Zdroj obrázku:

AlexRoz / Shutterstock.com