Regálové systémy se pomalu, ale jistě stávají nedílnou součástí mnoha míst. Své využití si najdou v garážích, také kutilských dílnách nebo v archivech, kde se v nich skladují dokumenty, které je třeba mít po ruce pěknou řádku let. Nesmíme zapomenout ani na to, že své využití nachází taktéž ve skladech, sklepech nebo v komorách, kde se tak skladují velmi přehledně veškeré dlouhotrvající potraviny. Pokud také uvažujete nad tím, že budete investovat do regálového systému, nabídnou se vám hned dvě možnosti, a sice regály z plastu nebo z kovu. Jaké však zvolit?

Plast nebo kov, to je, oč u regálů běží. Jak již bylo zmíněno, trh obsahuje poměrně širokou nabídku a na výběr je z mnoha různých typů a verzí. A i když to vypadá, že je nad čím rozmýšlet a přemýšlet, není tomu ani zhola tak. V boji mezi plastem a kovem totiž vítězí právě kov.

Kovové regály s sebou nesou řadu výhod

Plast nebo kov? Jak již bylo zmíněno, v tomto boji vyhrává rozhodně kov. Kovové regály jsou totiž plné výhod. K hlavním benefitům patří jejich vysoká nosnost. To je důležité hlavně v případě, pokud chcete regálové systémy používat ve skladech, sklepech nebo supermarketech. Jelikož na nich pravděpodobně budete skladovat těžké trvanlivé potraviny, není opravdu nad čím váhat.

Kromě jiného patří k jejich benefitům i vysoká odolnost, a to i proti vlhkosti. I proto se mohou skladovat v temných archivech nebo sklepech, kam nezasvítí sluníčko. Zde se vlhkost pohybuje na vysokých hodnotách, kovové regály se však vlivem vlhkosti nijak nezničí.

Co dalšího patří mezi výhody kovových regálů? I když mluvíme o kovových regálech, pořád to jsou lehké konstrukce, které lze snadno a během pár okamžiků namontovat. I to dělá z kovových regálů velmi atraktivní domácí společníky.

Plast? Ne, raději kov

Samozřejmě jsou na trhu k dostání také plastové alternativy, ovšem ty se nepyšní takovým množstvím výhod. I proto je lepší koupit kovové regálové systémy, které se navíc pyšní i dlouhou životností.