Všechny části našeho domu mohou s postupem času zajít, už mohou ztrácet tu svou prvotní krásu. Naštěstí o většinu našeho nábytku a zařízení se můžeme starat tak, aby vše vypadalo co nejdéle v pěkném stavu. Každá majitelka kuchyně ví, že největší trápení je s kuchyňským dřezem a dřezovou baterií, které mají tendenci zacházet velice brzy. Není to jako nábytková úchytka, kterou stačí jen otřít a vypadá zase jako nová. O kuchyňské dřezy se musíme starat, aby dlouho vypadaly jako nové. Otázkou je, jak správně postupovat, jak správně o dřezy pečovat, abychom se těšili co nejdéle z pěkného stavu.

Kuchyně je místem, kde trávíme opravdu velkou spoustu svého času. Je proto nutné, abychom se v kuchyni cítili příjemně a aby nám v kuchyni bylo dobře. Pokud však kuchyňský dřez nevypadá zrovna k světu, nemáme chuť trávit čas v této části domu, i když je to zrovna potřeba.

Abyste si ke svému dřezu nevypěstovali doslova nechuť a odpor, víme, jak se o dřez starat, aby byl co nejdéle uchován v jaké novém stavu.

Každý dřez se čistí jinak

Pokud si kupujete dřez, dbejte na doporučení výrobce. Ten moc dobře ví, jaké prostředky ponechají dřez v jako novém stavu. Opravdu nestačí dřez jen omýt houbičkou a přehodit přes něj mokrý hadr nebo utěrku.

Dřez je nutné pravidelně zbavovat mastnoty, což se vám povede, pokud dřez otřete suchým hadříkem. Kromě toho se nebojte používat prostředky na čištění dřezu. Vyhněte se však suchým čistícím práškům, které mohou vést k poškrábání dřezu.

Jaký dřez máte doma vy?

Je však třeba poznamenat, že každý dřez se čistí trochu jinak. Je rozdíl v tom, jak se čistí nerezový dřez nebo jak se čistí granitový dřez. Každý materiál je náchylný na něco jiného a každý materiál potřebuje trochu jinou péči. Na nerezové dřezy se například váže mastnota, proto se proti ní obrňte těmi nejlepšími přípravky.