Kdo by nemiloval šperky? Nejen, že jsou sami o sobě krásné, ale také umí lépe než cokoliv jiného vyjádřit jedinečnou osobnost osoby, která je má na sobě. Nezřídka se do šperku propíše i silná osobní vzpomínka, potom se šperk stane pro svoji majitelku či majitele ještě cennější. Je proto samozřejmé, že nechceme šperky nechat povalovat jen tak někde na stolku nebo ve skříni v hrníčku. Vaše šperky si zkrátka zaslouží co nejhezčí šperkovnici!

Proč šperkovnice

Důvodů, proč si pořídit šperkovnici je hned několik. Tím prvním je samozřejmě potřeba mít své šperky na jednom místě a organizované. Nehrozí tak ztráta ani těch nejmenších doplňků (kolikrát náušnic už zůstalo samo, protože ta druhá do páru prostě zmizela?) Šperkovnice je navíc vybavena měkkou vystýlkou, což zabraňuje poškrábání.

Do šperkovnice navíc neproniká sluneční svit a vzduch jen v omezené míře, což znamená mnohem pomalejší oxidaci a korozi. Důležité je i vnitřní uspořádání, kolik přihrádek má apod.

Šperky můžete mít ve šperkovnici navíc roztříděné a seřazené přesně tak, jak potřebujete. Třeba podle toho, v jakém pořadí si je budete v daném týdnu brát na sebe. Existují samozřejmě i šperkovnice cestovní, do kterých si potom můžete šperky přendat ve chvíli, kdy i na dovolené chcete vypadat božsky.

Bytový doplněk

Šperkovnice je však více než obyčejná krabička. Tomu, co skrývá, by měl odpovídat i její vnější vzhled. Sama šperkovnice se tak může stát šperkem ve vybavení bytu. Šperkovnice mohou být tradiční stejně jako moderní. Záleží na stylu vašeho bytu, jaká se do něj bude hodit více.

Vybírat budete podle nábytku či vymalování. Ze své podstaty ale bude šperkovnice tvořit kombinaci se zrcadlem nebo osvětlení. Ano, šperkovnice může být i doplňkem stylového lustru. Dopřejte svým šperkům důstojné místo a šperkovnicí si vyzdobte interiér!

Zdroj obrázku:

Orange Dog Studio / Shutterstock.com