Barvení vlasů se pro mnohé ženy, i muže, stalo pravidelnou rutinou. Až 50% žen si pravidelně barví vlasy. Barvení, zesvětlování, melíry, to vše bohužel škodí vašim vlasům, jelikož většina barev a látek nejsou na přírodní bázi. Pokud toužíte po zesvětlení vlasů a nechcete použít peroxid ani barvu, vyzkoušejte přírodní cestu, která vašim vlasům neuškodí.

Přirozené zesvětlení vlasů

Nejpřirozenějším způsobem, jak vlasy zesvětlit, je samozřejmě pobyt na sluníčku. To není však úplně v našich možnostech. Pokud se však naučíte používat to, co vám příroda nabízí, budete nadšeni.

  1. Heřmánek

    Máte spojený heřmánek, oblíbenou bylinku v našich končinách, je s vnitřním použitím? Čaj a výluhy z heřmánku jsou pro vaše zažívání a organismus velmi přínosné, ale heřmánek můžete použít i k zesvětlení vlasů. Stačí 1-2 šálky heřmánku zalít horkou vodou a po vystydnutí aplikovat na vlasy. Nechte působit maximálně jednu hodinu a poté je omyjte běžným způsobem.

  2. Henna

    Další možností pro zesvětlení vlasů je použití henny. I když je henna spojena spíše s ztmavením vlasů, brunetkám může do vlasů dodat načervenalé odstíny. Stačí 3 lžíce henna prášku smíchat s 1/2 šálku vařící vody. Směs nechat odstát přes noc a druhý den ráno si ji aplikovat na vlasy, kde ji necháte minimálně 2 hodiny. Poté dobře opláchněte a nové tóny ve vašich vlasech jsou na světě.

  3. Soda

    Jedlá soda se používá k vybělení zubů, ale pokud hledáte způsob, jak zesvětlit vlasy, můžete použít také jedlou sodu. Vyrobte si pastu z teplé vody a asi 1/3 šálku jedlé sody. Záleží na délce vašich vlasů. Tuto hustou kaši si naneste na vlasy a nechte 15 minut působit. Jedlou sodu můžete přidat i do vašeho šamponu.

  4. Citrony

    Velmi oblíbenou a známou cestou k zesvětlení vlasů je užití šťávy z citronů, která má silné bělící vlastnosti. Kombinujte jednu polévkovou lžíci citronové šťávy a asi litr vody. Chcete-li silnější bělící směs, přidejte více citronové šťávy či výluh z heřmánku. Použít můžete i citronový esenciální olej. Do směsi můžete přidat také jablečný ocet, který dodává vlasům úžasný lesk a podporuje jejich sílu. Aplikujte na vlasy a nechte působit maximálně jednu hodinu. Skvělých výsledků dosáhnete, když budete s aplikovanou směsí sedět na slunci, což už v jarních dnech půjde. Opakujte tento proces jednou za dva týdny, abyste dosáhli požadovaného výsledku.

  5. Jablečný ocet

    Ocet nepomáhá jen krásnému lesku vlasů, ale pomáhá také zesvětlení. Smíchejte 1/2 šálku jablečného octa a 1/2 šálku destilované vody. Aplikujte na vlasy sprejem či štětcem na každý pramen. Nechte působit půl hodiny a poté opláchněte.

  6. Mořská sůl

    Vzpomeňte si na léto, kdy se koupete v moři, do toho svítí slunce a vám se zesvětlují pruhy vlasů. I mořská sůl pomáhá zesvětlení. Rozpusťte 1 polévkovou lžíci mořské soli s 1/2 šálkem teplé vody. Naneste na vlasy a nechte působit 20 minut. Opláchněte a vysušte.

Recept:

  • 1/3 hrnku jedlé sody
  • 1 lžíce mořské soli
  • 5 kapek esenciálního oleje heřmánku
  • teplá voda

V misce si smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Nanášejte od kořínků vlasů, buď na některé pramínky či celé vlasy. Nechte působit 30 minut, poté si umyjte vlasy běžným způsobem. Pro silnější zesvětlovací efekt můžete přidat několik kapek citronové šťávy.