Sice víte, že byste měli šetřit, přesto stále uvažujete nad koupí solárních panelů? S fotovoltaickými panely neustále přicházíte do kontaktu, každá den si jich všímáte, když jdete do práce nebo z práce? Řada vašich známých už do solárních panelů investovala a neustále je vám toto úsporné opatření doporučováno? Pak už neváhejte. Aktuálně je podle odborníků vůbec nejlepší doba na to, abyste do fotovoltaické elektrárny investovali.

Ptáte se, co odborníky vede k tomuto tvrzení? Mají k tomu řadu pádných důvodů. Vybrali jsme konkrétně tři důvody, proč investovat do fotovoltaické elektrárny právě nyní.

Dosáhnete úspory už v nadcházející sezoně

Fotovoltaická elektrárna je známá tím, že sníží energetickou náročnost rodinného domu. Spotřebiče tak najednou budou poháněny solární energií a nikoli tou elektrickou, u které se neustále zvedá její cena. Díky investici do solárních panelů nebudete muset každoročně měnit dodavatele elektřiny, jelikož na elektrické energii nebudete tolik závislí. Navíc se dočkáte úspory už během nadcházející sezony. Fotovoltaika přináší několikaprocentní úsporu a náklady na energie tak najednou nebudou tak obrovské. Navíc návratnost investice je poměrně rychlá.

Fotovoltaiku můžete kombinovat s vytápěním

Co je nyní možné? Kombinovat fotovoltaiku s vytápěním. Pokud kývnete na tuto kombinaci, využijete tak maximum vyrobené solární energie. Solární energie tak nebude pohánět jenom elektrické spotřebiče domácností, ale taktéž bude sloužit k ohřevu vody.

Možnost získat dotaci z programu Nová zelená úsporám

Třetím důvodem, proč investovat do fotovoltaické elektrárny právě nyní, je možnost získat dotaci z programu Nová zelená úsporám. Dotace se nyní může dotknout až 150 tisíc korun, ovšem platí, že maximálně může být udělena ve výši padesáti procent uznatelných nákladů.