Málokdo si umí v moderní koupelně představit něco jiného než obklady. Je jich na trhu tolik, že si často člověk ani nemůže vybrat. Po vzoru antických lázní se vrací do koupelen mozaiky. Nejvíce rozšířenými jsou skleněné mozaiky. Jsou hladké, lesklé, barevné, snadno se instalují i udržují. Nejste-li fanouškem malých čtverečků, můžete si vybrat mozaiku složenou z obdélníkových tvarů či kombinace čtverců a obdélníků. Vyberte si mozaiku v jedné barvě, nebo složenou z několika sladěných odstínů.

Mozaika v koupelně i v kuchyni

Použitím mozaiky ve sprchovém koutě, na toaletě či v domácí parní lázni dosáhnete skvělého efektu. Můžete použít také některé z netradičních druhů mozaiek. Velmi dobře vypadají v koupelně mozaiky z pravých říčních valounů, betonové i unikátní kovové mozaiky. Koupelna však není jedinou místností, kam se použití mozaiky skvěle hodí.

Máte-li v obývacím pokoji originální krbovou obestavbu oblých tvarů, můžete i zde použít místo obyčejných obkladů mozaiku, poněkud tradičnější umístění mozaiky nabízí kuchyň. Budete určitě chtít chránit zeď za kuchyňskou linkou před nečistotami, proto je vhodné opatřit ji obkladem. Klasické obklady se mohou zdát fádní, můžete je proto ozvláštnit stylovou mozaikou, nebo ji za obklady jednoduše vyměnit.

Mozaika nemusí nutně zdobit pouze bazény a koupelny, nemusí mít ani modré, zelené a šedé odstíny. Skvěle vypadají mozaiky laděné do červených a hnědých tónů, velmi zajímavé efekty nabízí také třpytivé, perleťové a cihličkové mozaiky. Do přírodně laděného interiéru se bude skvěle hodit kamenná mozaika z pravých říčních valounů, travertinu nebo lámaného kamene. Mozaika perfektně doladí vzhled i vašeho interiéru a dodá mu šmrnc a šťávu. Porozhlédněte se i vy v internetovém obchodu RDkachle.cz, kde najdete široký sortiment kvalitních obkladů, dlažeb a mozaiek.