Problémy s erekcí jsou pro muže stále ožehavé téma, které je většinou tabu. Mnoho z nich se na toto téma vůbec nechce bavit, zvláště tehdy, když se u nich tento problém objeví, byť třeba jen párkrát. Najednou znejistí, mají pocit, že jejich mužství a sebevědomí dostává na frak. Už nejsou, alespoň podle jejich mínění, „pořádní chlapi“ nehledě na to, že se všude hlásá, že tento problém může mít zdravotní příčinu, což na pohodě a dobré psychice nikomu nepřidává. Problémy s erekcí je třeba řešit, mluvit o nich. Bez nich není možno dosáhnout orgasmu, počít dítě.

Erekce jako podmínka

Bez ní prostě sex není takový, jako jindy. Zajištění erekce je prostě podmínka, což při problémech s erekcí muži vnímají negativně. Mají pocit, že se na ně tlačí, jsou nervózní a problémy se mohou ještě zvětšovat. O erekci stále existuje mnoho mýtů a polopravd, které je potřeba vyvrátit či uvést na pravou míru. Pokud se takový problém objeví, je zapotřebí jej řešit ihned, na nic nečekat. Povětšinou jde o snadno odstranitelné příznaky, někdy se nemusí ani k lékaři. Čím déle problém necháváte „vykvasit“ tím delší a horší léčba může následovat.

Jak funguje erekce?

Jde o zduření mužského pohlavního údu během pohlavního vzrušení. Na její průběh má vliv více činitelů. Řídí vše centrální nervová soustava, která do penisu vysílá jisté stimuly, které dávají signál ke ztopoření. Penis postupně tvrdne a zvětšuje se a to tím, že se roztahují a uvolňují krevné cévy, do penisu se nahromadí krev. Pokud jeden z výše uvedeného selhává, objevuje se problém a ne vždy dosáhnete erekce. Dosáhnout lepší erekce může pomoci třeba tabletka nebo přírodní podpůrné prostředky. Někdy pomáhá odstranit stres, promluvit si s partnerkou, zaměřit se na stravu, pohyb a klid. Pokud jsou problémy dlouhodobějšího ražení, navštivte lékaře.