Pokud jste alergičtí na chemické dezinfekční přípravky, je pro vás ideálním řešení dezinfekce bez použití chemie pomocí dezinfekčních lamp a zářičů. Tyto jedinečné přístroje zlikvidují viry a bakterie ve vaší domácnosti, ale jsou určeny i na větší prostory ve firmách, institucích, školách atd. Viry a bakterie se nejvíce vyskytují na předmětech, kterých se nejčastěji dotýkáme nejen my sami, ale i spousta dalších lidí. Jedná se například o bankovky, kliky u dveří, madla v prostředcích hromadné dopravy nebo nákupní košíky.

Čím dezinfikovat bez chemie?

Velice účinné jsou dezinfekční lampy nabízené společností JTK. Patří k nim zejména zářiče s vysokým podílem ultrafialového záření v pásmu UV-C. Společnost JTK nabízí velice účinný UV-C dezinfekční lampy a dezinfekční zářiče. Vedle spolehlivé účinnosti je jejich výhodou i mnohem větší šetrnost ke zdraví. Navíc je používání těchto přístrojů výhodnější i finančně, jelikož ušetříte nemalé peníze za nakupování chemických přípravků. V prodeji jsou samotné dezinfekční zářiče a také výhodné sety s lampou a svítidlem.

Jak se dezinfekční zářiče používají?

Společnost JTK nabízí germicidní UV-C zářiče renomované světové značky Osram. V nabídce jsou dezinfekční zářiče pro kuchyňské linky a dezinfekční boxy, dále malé zářiče pro stolní lampy, ale i silné a velice účinné zářiče určené pro dezinfekci větších prostorů. Instalace i samotné používání zářičů je velice snadné. Jednoduše vyměníte lampičkové zářivky za UV-C zářič a po zapnutí lampy začnete účinně dezinfikovat. V nabídce je i příslušenství zahrnující i mechanické spínací hodiny, umožňující nastavení vypnutí připojeného spotřebiče.

Jak dezinfekce probíhá?

Rychlá, účinná a bezpečná likvidace virů a bakterií probíhá pomocí vysokého podílu ultrafialového záření v pásmu UV-C, které dezinfekční zářič vysílá do prostoru. Tato dezinfekce je bez chemie, která mnohým lidem poškozuje pokožku i dýchací cesty. UV-C lampy se používají k likvidaci virů a baktérií ve vzduchu a vodě v klimatizacích, bazénech, akváriích, ale také k dezinfekci předmětů denní potřeby.