Pozorování zvěře nebo lov za ztížených světelných podmínek je možný jen s přístroji na noční vidění. Některé jsou určeny jen pro noční pozorování, některé je možné instalovat na zbraň.

Pokud se nejedná o lov v režimu speciální výjimky pro lov zvěře škodné a přemnožené černé zvěře, nelze použít zaměřovač s nočním viděním. Přístroje pro noční vidění vybavené zaměřovací osou legislativa nepovoluje namontovat na zbraň.

Jak funguje noční vidění

Přístroje pro pozorování v noci rozlišujeme na dva různé typy. Noktovizory zesilují zbytkové světlo z okolí a termovize zobrazuje objekt podle tepelné stopy. Termovizní zaměřovač můžete použít ve dne i v noci. Teplotní senzor přístroje rozliší vyzařované teplo v zorném poli a převede na viditelný obraz. Objekty uvidíte i v hustém křoví nebo vzrostlém obilí.

Moderní zásadky PARD NV007 je denní puškohled i noční zaměřovač. Noční vidění PARD 007 Má nízkou hmotnost a malé rozměry. Zároveň je odolný a nabízí všestranné použití. Noční vidění PARD 007 poskytuje na vzdálenost 400 metrů při plné tmě. Optické zvětšení lze znásobit digitálním zoomem. Využít můžete i laserový přísvit.

Digitální zaměřovač PARD nové generace

Digitální zaměřovač na den a noc typu PARD008 se neustále vyvíjí a zdokonaluje. Nejnovější verze PARD NV008 umožňuje montáž až pro 4 pozice. Poskytuje výrazně ostřejší obraz, který je ve dne barevný a v noci černobílý. Další vylepšení přináší model PARD 008 LRF. Digitální zaměřovač byl osazen laserovým dálkoměrem s nočním dosahem až 300 metrů.

Až se budete příště vydávat na noční pozorování, můžete mít naprosté pohodlí. Jsou tu přenosné posedy, které poskytují maximální komfort. Jsou skladné a lehké, získáte oporu pro sezení i držení zbraně. Jaké nové vybavení jste si vybrali?