Dostali jste se do situace, v níž musíte řešit problém s hlukem a chcete zajistit odhlučnění? Obraťte se na profesionály ze společnosti POTICHU, jež se zabývá zvukovou izolací, akustikou, odhlučněním a měřením hluku. Zvukovou izolaci či odhlučnění provádí jak v soukromých bytech či domech, tak i v kancelářích, školách a školkách, restauracích či barech, zasedacích místnostech a konferenčních sálech, nahrávacích a hudebních studiích, tak i ve skladovacích a technických prostorech.

Jedná se o zkušený tým, jehož součástí jsou zkušení technici i akustik, jehož úkolem je akustická izolace. Zaměří a navrhne řešení, které bude odpovídat právě vašim požadavků a problémům.

Realizace konstrukcí odhlučnění

Technici i akustici nabízejí odhlučnění různých konstrukcí.

  • Zvuková izolace stěn

tento způsob vyhledávají ti, kteří řeší hluk, jež se šíří přes jejich stěnu.

  • Zvuková izolace stropu

V případě panelového bytu může být častým problémem hluk, který přichází od sousedů z horního patra. Lze to řešit položením izolace do podlahy souseda. V případě, že není ochoten tyto úpravy realizovat, je potřeba přistoupit k izolaci vašeho stropu. Jedná se o běžný hluk, do něhož patří řeč či hudba. V případě dupotu či buchotu je potřeba provést izolaci stěn.

  • Izolace kročejová

tento způsob izolace se provádí v případě potřeby zvukové izolace podlahy proti hluku, který způsobuje chůze, dusot nebo posouvání židlí. V těchto případech je totiž podlaha řešena nevhodnými druhy materiálů.

  • Izolace akustická

Provádí se pomocí akustické pěny, která se hodí do konstrukcí stropů, stěn i podlah. Ideální je její kombinace s dalšími neprůzvučnými druhy materiálů. Společnost POTICHU doporučuje desky Gecon, Wolf či pásky Index. Pěnu však lze aplikovat i samostatně na stěnu či strop.