K jarní očistě neodmyslitelně patří i úklid domácnosti, kteří mají mnozí z nás spojený i s malováním jedné nebo více místností. Je to činnost méně oblíbená, ale jednou za čas je potřeba pokoje čistě vymalovat. Někdo si pozve domů profesionály, někdo maluje svépomocí. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu, pořiďte si šikovné pomocníky z rodiny značky blackanddecker, kterou naleznete v e-shopu blackanddecker-naradi.cz.

Nepodceňte přípravu

Než začnete s malování, je potřeba si vše dokonale připravit. Určitě se vyplatí věnovat značné úsilí zakrývání předmětů a vybavení domácnosti, které mnozí podceňují. Především pokud budete používat kvalitnější barvy s penetrací. Ta jde, po zaschnutí, odstranit jen velmi těžko. Kromě toho může na skleněném povrchu či dlažbě zanechat nehezké skvrny. Potřebujete-li zakrýt podlahové lišty, zárubně, okenní rámy, vypínače či zásuvky, můžete využít maskovací pásku. Pro zakrytí nábytku se nejčastěji využívá zakrývací fólie. Na podlahu položte vlnitou lepenku nebo textilní savou zakrývací fólii.

Hurá na malování

Velmi šikovným pomocníkem pro malování jsou malířské stříkací pistole či malířské válečky s pumpou značky decker.

Malířská stříkací pistole s turbínou má základnu umístěnou na podlaze, díky čemuž se s ní pracuje velmi snadno. Zásobník na barvu má plnění z boku, které je jednoduché a umožňuje snadné doplnění barvy. Snadný a opakovatelný nástřik umožňuje indikátor průtoku barvy, jež ukazuje nastavený průtok. Způsob nástřiku lze seřídit tak, aby vyhovoval našim požadavkům. Díky kvalitnímu a výkonnému motoru lze používat většinu typů barev.

Užitečným pomocníkem je také ruční malířský váleček s pumpou, který je vhodný pro dokončování  drobných malířských úkonů. K jeho plnění dochází přímo z nádoby s barvou. Jednoduché, plynulé a rovnoměrné nanášení barvy zajišťuje západková rukojeť, jež barvu dodává.