S nastupujícím biologickým jarem se tělo každého z nás hlásí o očistu. Není přitom potřeba, abyste prováděli několikadenní půsty. Místo toho se zaměřte na buněčnou výživu, která vašemu tělu dodá všechny potřebné látky.

Buněčná výživa vaše tělo dostatečně vyživí

Lidské tělo se skládá z elementárních částic, které se nazývají buňky. V minulosti přitom lidská těla našich předků vynikala svoji silou, pevností a odolností. A to zejména proto, že se lidé více zaměřovali na to, co sní a jak moc je strava pro zdravé fungování jejich těla důležitá.

V dnešní době jsou naše těla ve většině případů křehká. A tomu se nelze vzhledem k našim stravovacím návykům divit. Spousta z nás se stravuje chemicky konzervovanými polotovary, jídly z fast foodů a podobně.

TIP: Trápí vás nadváha a chcete přebytečná kila shodit? Zjistěte, jak vám může pomoct celostní medicína při hubnutí.

Proč se rychlému občerstvení vyhnout?

Každý z nás tuší, že jídla z fast foodů nejsou zdravá. Někteří v sobě mají tuto pravdu zakořeněnou jako takovou obecně známou poučku, ale přitom vůbec netuší, proč přesně tomu tak je.

Pokrmům z rychlého občerstvení byste se měli vyhnout zejména z toho důvodu, že nejsou připravená jednoduše, aby jim vaše tělo rozumělo. Výrobci do nich velmi často přidávají chemické látky působící na náš mozek, které způsobují, že si tato jídla chceme dát znovu a znovu.

Tyto látky však ve velké míře zatěžují detoxikační systém těla, který v případě přetížení odvádí část odpadu do kloubů, okolo šlach a podkoží. Tělo navíc musí vytvářet tuk, aby se tam tyto chemické látky udržely, což pochopitelně způsobuje bolestivost kloubů a následnou obezitu.

A co lepek?

V dnešní době se spousta lidí lepku cíleně vyhýbá. Víte, jaký vliv může na naše tělo mít?

Lepek symbolizuje bílkovinu, která je obsažená v pšenici, žitu, ječmeni a ovsu. Jednotlivé obiloviny však v sobě obsahují jiný druh lepku a z toho důvodu i jinak působí na naše tělo.

Pšenice se v minulosti geneticky upravovala tak, aby byla jedovatá pro svůj plevel. Při její sklizni se navíc používaly chemické přípravky, které slouží pro okamžité dozrání zrna. A všechny tyto procesy se dohromady podílejí na tom, že je pšenice pro tělo více škodlivá než přínosná.

Více informací ze světa zdraví a zdravého životního stylu najdete na www.netradicni-medicina.cz.