Ačkoliv je mnoho ochranných pracovních pomůcek předepsáno zákonem, mnoho pracovníků tato nařízení neustále podceňuje. Pracovních úrazů, zaviněných nedodržováním předpisů neubývá a zranění stále plní čekárny lékařů nebo na pohotovosti. Druhou skupinou jsou kutilové, kterým nikdo používání ochranných pracovních pomůcek nenařizuje, přestože používají doma nástroje, které ohrožují jejich zdraví.

Minimalizujte rizika úrazu

Není nic neobvyklého, že mnoho lidí, kteří pracují na běžných věcech kolem domu, si postupně pořídí kvalitní a profesionální nářadí. Motorové pily, brusky, vrtačky, ale také lopaty, krumpáče a mnoho dalšího patří mezi základní vybavení nejen většiny řemeslných firem, ale také českých domácností. Ať už se jedná o profesionálního řemeslníka nebo kutila, podceňování ochranných pomůcek se nevyplatí nikomu. Pracovní oděv a pracovní rukavice by měly být samozřejmostí u každého řemeslníka.

Proč pracovní rukavice?

Rukavice potřebuje každý, kdo pracuje „rukama“. Nákup rukavic by měl předcházet téměř každé řemeslné práci. Jelikož existuje velké množství druhů řemeslných prací, přizpůsobili tomu výrobci své produkty.

Pokud jste kutilem nebo se řemeslnou prací živíte, potřebujete více druhů pracovních rukavic, které snižují riziko úrazu. Kromě toho vaší práci ulehčují (netvoří se mozoly, nářadí netlačí) a tím ji urychlují.

Jiné rukavice potřebujete na vymalování domu a jiné na práci se sekyrou. Pokud potřebujete mít ruce chráněné a navzdory tomu v nich mít cit, existují rukavice, které mají silnější vrstvu pouze v oblasti kloubů.

Prodej rukavic mnoha druhů pro různé pracovní úkony a řemeslné práce objevíte na webu rukavicovnik.cz.

Na webu rukavicovnik.cz naleznete všechny pracovní rukavice přehledně srovnané do kategorií pro snadný a rychlý výběr.