Dnes má mobilní telefon každý občan ČR včetně dětí školou povinných. Tento trend přináší i zvýšenou potřebu baterií do telefonů. Zvláště s příchodem smartphone se celodenní a každodenní nabíjení stalo standardem, který však není věčný. Nový mobilní telefon vydrží sice i několik dní, ovšem baterie do mobilu je extrémně namáhaná. Proto by měla být měněna po jednom až dvou letech provozu. Komfort používání mobilu s novou baterií vysoce převáží nad cenou nové baterie.

Kde a jak vybírat?

Obchod baterie24.cz, jehož provozovatelem je společnost Autokluby.cz sídlící v děčínské čtvrti Býnov, nabízí rozsáhlý sortiment baterií pro mobilní telefony. Zákazníci mají možnost si rychle a snadno vybrat baterii pro svůj mobilní telefon. V nabídce obchodu jsou baterie pro mobilní telefony všech běžných značek a typů. Aby se každý zájemce mohl rychle orientovat, nabízí obchod baterie24.cz přehledný seznam baterií pro mobilní telefony, seřazený podle abecedy. Například si tedy zadáte Baterie do mobilu Motorola, Baterie do mobilu Nokia, Baterie do mobilu LG atd.

Jak poznáte, že baterie dosluhuje?

Okamžik, že je čas na výměnu baterie ve vašem mobilním telefonu, zjistíte snadno. Zejména se mobil začne vybíjet za stále kratší dobu. Běžným jevem, který se vyskytuje u všech baterií, je také to, že se baterie nedobíjí na plnou kapacitu. Začnou-li se tyto příznaky projevovat, je nejvyšší čas na výměnu baterie. Nezapomínejte také na skutečnost, že všechny baterie špatně snášejí teplotní rozdíly.

Chytré telefony

Baterie do mobilu nabývají stále na větší důležitosti, zejména v souvislosti s příchodem „chytrých“ telefonů. Jedná se o trend současné doby a spíše než označení telefon by se hodilo označení „kapesní počítač“. Chytré telefony totiž disponují fotoaparáty s vysokým rozlišením, wi-fi připojením, 2 Ghz procesory a dalšími užitečnými funkcemi. S vyšším počtem funkcí roste i energetická náročnost. Proto musí mít baterie do „chytrých telefonů“ vysokou kapacitu a musí se často dobíjet. Průvodním jevem je rychlejší opotřebování, čímž se snižuje jejich kapacita i výdrž. To je právě čas na koupi nové baterie do mobilu.

Baterie do starších mobilů

Obchod baterie24.cz vychází vstříc i příznivcům starších mobilů. Můžete si tak vybrat novou baterii i do svého tlačítkového mobilního telefonu, na který jste zvyklý a spokojeně jej používat další roky.