S výběrem kvalitních disků na automobil to nemusí být vždy jednoduché. Rádi byste si vybrali kvalitní disky, které budou vypadat dobře a zároveň budou velmi odolné? Vybírejte si vždy kvalitu a obraťte se na profesionály ve svém oboru.

Výběr disků

Disky na automobilu plní prvotně praktickou funkci, ale také funkci estetickou. Právě díky nim totiž může váš vůz vypadat opravdu jedinečně. Zajímavé designy disků přispívají k unikátnímu vzhledu vozu. Víte však, jaký materiál disků byste měli zvolit?

Materiál

Na výběr máte z klasiky, a to hliníkových disků, které poznáte na první pohled, a disků ocelových. Hliníkové disky jsou samozřejmě lehčí než disky ocelové. Elektrony tedy váží méně než klasické plechové disky. Ocelová kola však skrývají jednu důležitou výhodu, tou je větší odolnost vůči mechanickému poškození. Díky tomu jsou vhodné především pro začínající řidiče. U hliníkových disků hrozí při neopatrných nárazech poškození, které je bohužel nevratné.

Něco extra

Pokud toužíte po extra discích, popřemýšlejte nad disky vyráběnými ze slitiny hořčíku. Jsou nejlehčí, samozřejmě také nejdražší variantou litých kol. Oproti alu diskům váží kolem poloviny. Tyto disky se však nejčastěji používají pro auta závodní. Pořídit si je však můžete i pro auta osobní, nejčastěji pro sportovní vozy luxusních značek.

Estetika vs. spolehlivost

Co se týká estetiky, vítězí stoprocentně aludisky. U nich si můžete vybrat zajímavý design, ale i luxusně vypadající pochromování či různé barevné odstíny. To vše slouží k tomu, abyste disky sladily s barvou vašeho automobilu. Plechová kola lze vylepšit esteticky plastovými poklicemi.

Pestrý výběr

Hledáte-li kvalitní disky, obraťte se na profesionály ve svém oboru, které nabízí rozmanitou nabídku disků. Stačí zavítat na stránky superdisky.eu.