Tapety nejsou v interiérech ničím novým, používají se ke zdobení pokojů už celá staletí. Za tu dobu se změnily nejen motivy, ale také materiály tapet. Kdo má tedy zafixováno, že tapety v pokoji jsou přežitkem socialistického režimu, měl by si prohlédnout moderní tapety, které hrají všemi barvami a využívají nejrůznější motivy. Tapety se dnes využívají v každém interiéru, hodí se do obývacího pokoje, ložnice, do kuchyně i na chodbu.

Kam se všude hodí tapety

Obývací pokoj je obvykle prostornější místnost, ve které můžete použít i tmavší barvy tapety. Velmi dobře vypadají fototapety s přírodními motivy, krajinou nebo panorama známých světových velkoměst. Co se týká chodby, určitě zde oceníte přírodní motivy. V užších tmavých chodbách vypadají velmi dobře tapety s dekorem otevřeného okna nebo dveří do zahrady. Chodba se tak opticky zvětší a prosvětlí. Tapety naleznou své místo také v ložnici, použijete-li jemné pastelové barvy, pomůžete navodit pohodu a usnadníte si tak relaxaci a odpočinek. Naopak třeba do jídelny se hodí energické barvy, jako jsou oranžová, červená nebo žlutá, které vás nabudí a povzbudí.

Zažila už vaše kuchyň lepší časy? Oživte ji stylovou moderní tapetou. Díky speciálnímu materiálu můžete tapetu aplikovat na zeď za kuchyňskou linku, některé druhy jsou vhodné pro renovaci skříněk a ještě jinými uděláte novou vaši ledničku. Tapety můžete použít také v dětském pokoji. Záleží na pohlaví a věku vašich dětí, jaké tapety se jim budou do pokoji nejlépe hodit. Menší děti budou jistě nadšené z tapety s dekorem pohádkových postaviček od Disneyho. Máte-li větší děti, jistě nepohrdnou tapetou s akčními hrdiny. V dětských pokojích vypadají velmi dobře prostorové 3D tapety, které budou v dětech vyvolávat dojem, že jsou přímo uprostřed dění. Tak neváhejte a doplňte váš domov o stylové tapety, fototapety a 3D tapety.