Během zimy je nabídka exotického ovoce v obchodech velice široká. Již dávno neplatí, že se na pultech objevuje pouze sezónní potraviny. Neodmyslitelnou součástí našich svátečních stolů se tak vedle mandarinek a pomerančů stal ananas nebo granátové jablko.

Tělu prospěšný ananas

Ananas se těší velké oblibě nejen díky své sladké chutí, ale zejména díky vysokému obsahu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Klíčové je zejména množství vitamínu B12, který má pozitivní vliv zejména na psychickou pohodu. Ananas nejen skvěle chutná, ale také je báječným pomocníkem při hubnutí. Hned několik typů redukčních diet je založených právě na konzumaci většího množství ananasu.
Nevýhodou čerstvého ananasu je nutnost rychlé spotřeby. Při špatném uchovávání dochází velmi rychle k jeho znehodnocení. Jestliže si chcete vychutnat opravdu dobrý ananas, nezaměňujte jej příliš dlouhou dobu za dekoraci. V momentě, kdy se vám přestane líbit si už na něm ani nepochutnáte.

Konzervovaný ananas

Jestliže vás od koupi ananasu odrazuje složité očišťování a velké množství odpadu, pak si zkuste vybrat z nabídky konzervovaných ananasů. Ty nejlepší najdete pod značkou Bassta. Konzervovaný ananas v plechovce v mírně sladkém nálevu můžete použít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Samozřejmě nejlepší je vychutnat si ananas v jeho přirozené podobě, neupravený, nedochucovaný. Ananas nepotřebuje jakákoliv dochucovadla, sám o sobě má nezaměnitelnou chuť, kterou milují zejména děti.
Ananas v plechovce můžete mít doma neustále v zásobě. Nikdy totiž nevíte, kdy vás překvapí nečekaná návštěva. Můžete jej totiž použít do ovocných koktejlů, na palačinky nebo připravit masovou směs s ananasem a kari. Ananas je zkrátka surovinou nepřeberných možností využití. Je jen na vás na co právě budete mít chuť.