Pro mnoho lidí je vaření velkou vášní a pro jiné jen nutné zlo. Ať už patříte do první nebo druhé skupiny, každý občas potřebuje rychle něco ukuchtit pro sebe nebo rodinu. Ušetřený čas můžete věnovat dětem, svým zálibám nebo neodkladné práci. Rychlé recepty naleznete na nejrecept.cz. S našimi triky si dobu v kuchyni nejen zkrátíte, ale také si práci velmi ulehčíte.

Používejte mrazák

Mnoho uvařených pokrmů se dá zamrazit a po rozmrazení neztratí nic ze své chuti nebo prospěšných látek. Uvařte si větší množství jídla a „nakrabičkujte“ do mrazáku. V případě potřeby jen vyndáte krabičku a rozmrazíte v mikrovlnce.

Používejte pokličku

Plotýnku raději ztlumte a hrnec přikryjte pokličkou. Doba vaření se zkrátí až o třetinu. Uštříte nejen čas, ale také za energie. Sníží se vám spotřeba plynu nebo elektřiny.

Pořiďte si Papinův hrnec

Dnešní „papiňáky“ jsou mnohem bezpečnější než ty z doby našich rodičů. Doba vaření se tím může zkrátit až o polovinu. Papiňák nemusíte neustále hlídat a při vaření se můžete věnovat i jiné činnosti.

Udělejte si minutku

Pečení a dušení je sice zdravější alternativa přípravy jídla, ale osmažením na pánvi jeho přípravu velmi urychlíte. Rychlé online recepty jsou skvělým pomocníkem při vaření.

Luštěniny nezapomeňte namočit

Že máte luštěniny večer před uvařením namočit asi víte. Přilitím sklenice minerálky do vody, zkrátíte dobu vaření luštěnin až o polovinu.

Nezdržujte se vývarem

Uvařte si větší množství vývaru, po vychladnutí ho nalijte do dávkovače na led a dejte zamrazit. Když budete potřebovat nějaké jídlo zalít vývarem, vytáhnete si jen jednu kostku, kterou rozvaříte ve vodě.

Nakupte si užitečné spotřebiče

Nákup kvalitního robota je sice větší investicí, ale svého rozhodnutí jistě nebudete litovat. Dalšími skvělými pomocníkem v domácnosti je parní hrnec, ve kterém vaříte rychle, ale také zdravě.