Blíží se narozeniny vašeho partnera a vy si lámete hlavu, co vkusného mu pořídit? Hodinky jsou skvělým tipem k obdarování nejen partnera, ale také rodičů nebo vašeho potomka. Ovšem vybrat ten správný model není vůbec snadné. Na trhu existuje mnoho druhů hodinek a někdy je obtížné se v nich vyznat. Poradíme vám, podle jakých kritérií se při výběru hodinek řídit a měli tak jistotu, že se bude dárek líbit a obdarovaného potěší.

Kolik chcete do hodinek investovat?

Stanovte si cíl maximální částky, které chcete do hodinek investovat. Pokud kupujete dárek dítěti, je zbytečné kupovat předražené hodinky. Dítě to neocení a je malá pravděpodobnost, že mu hodinky vydrží delší dobu.

Ujasněte si, komu jsou hodinky určeny

Že se hodinky dělí na pánské a dámské, vás nejspíš nepřekvapí, ale to je jeden z mnoha faktorů podle kterých hodinky vybíráte. Dalším je jejich použití. Na helveti.cz naleznete ve filtru hodinky do společnosti, na sportování, outdoorové, pro potápěče, letecké, vojenské a samozřejmě také chytré hodinky. Díky tomuto filtru se vám výběr o hodně usnadní. Zjistěte, zda má obdarovaný na něco alergii. Mezi lidmi je rozšířená alergie na některé kovy, zejména nikl a některé druhy řemínků ho obsahují. Kromě ocelových, které nikl obsahují, si můžete vybrat mezi titanovými, silikonovými, koženými, textilními a keramickými řemínky.

Na velikosti záleží

Muži upřednostňují větší robustnější hodinky, ženám se naopak líbí jemnější s menším ciferníkem, ale samozřejmě to není pravidlem. Společnost Helveti, která má již mnoho spokojených zákazníků, vám však ve výběru pomůže mnohem více. Díky jejich filtrům si zvolíte barvu řemínku, ciferníku, velikost a tvar pouzdra, hmotnost, pohon a mnoho dalšího. Takto postupně vyřadíte všechny nevhodné modely, až vám zbudou pouze ty nejvhodnější a z těch můžete začít vybírat podle estetičnosti. V tom vám již žádný filtr nepomůže. Musíte se spolehnout na svůj vkus a dobré oko.