Kolimátor vám dokáže pomoct zlepšit střelbu. Pokud však v této oblasti tápete, máme pro vás přehledného průvodce výběrem. Zjistěte, co je důležité zohlednit a na co si dát pozor.

Instalace kolimátoru

V první řadě je třeba zohlednit, na jakou zbraň bude kolimátor osazen. Například kolimátory Holosun používají u všech modelů standardizovanou montáž Picatinny/Weaver s šířkou railu 21 mm. Z toho tedy vyplývá, že by i na zbrani měl být rail Picatinny/Weaver.

Jestliže se chystáte instalovat kolimátor na loveckou zbraň ZH, budete potřebovat redukci z 11 mm na 21 mm. Jestliže se naopak chystáte pro instalaci na zbraň SA-58, můžete si zakoupit buď boční montáž, nebo vsadit na předpažbí. 

Mám zvolit micro, otevřený nebo uzavřený kolimátor

Kolimátory lze rozdělit do 3 základních kategorií. Micro kolimátory vynikají svým lehkým a kompaktním provedením. Jejich optika disponuje průměrem 20 mm.

Otevřené kolimátory se rovněž těší velké oblibě. Pyšní se rovněž nízkou hmotností a otevřeným designem. Vynikají také velmi dobrým průhledem typu obrazovka. 

Uzavřené kolimátory mají totožné výhody jako předchozí modely. Jsou jen o pár gramů těžší a jejich výhodou je také zvýšená odolnost. 

Kolimátorů existuje celá řada

V jednotlivých kategoriích pochopitelně najdete velké množství modelů, ze kterých můžete vybírat. Při nákupu proto nezapomeňte zohlednit vaše konkrétní preference, cíle, ale i finanční možnosti.

Více informací ze světa kolimátorů najdete na www.holosun.cz.