Internet je samozřejmou součástí většiny domácností. To proto, že ho lze využívat mnoha způsoby. Jaké jsou ty hlavní? Určitě dominuje trojice věcí, proč se lidí bez možnosti být online neobejdou. A to je:

  • Hledání praktických a důležitých informací
  • Zábava a kontakt s přáteli
  • Sledování televize a telefonování

Problém je, když současný poskytovatel nesplňuje očekávání. Na místě je proto možnost spojená s výpovědí a sjednáním nové smlouvy.

Podívejte se, jaké jsou možnosti

Prvním krokem by mělo být zjištění, jaké existují další možnosti. Tedy to, jací jsou v lokalitě jiní poskytovatelé a jaké mají služby. Pokud je vaším cílem internet Praha, rozhodně nic nezkazíte, když začnete na webu Internetpraha.com, kde máte možnost oslovit jednoho z těch největších na trhu.

Poptejte se na možnosti připojení

Máte vybráno několik možností? Oslovte nového poskytovatele s vaším požadavkem. Ten by měl prověřit, zda je ve vaší lokalitě dostatečné pokrytí, stejně jako by měl prověřit i to, zda je možné realizovat připojení i u vás doma. Pokud ano, tak se dá říci, že máte vyhráno.

Podejte výpověď u stávajícího poskytovatele

Novou možnost máte zajištěnou a předjednanou. Je proto ideální chvíle k tomu, abyste podali výpověď u stávajícího poskytovatele internetu. Důvod udávat nemusíte. Může mu být jedno, zda hledáte nejlevnější internet, nebo hledáte lepší stabilitu. Dále je třeba říci, že výpověď je ideální podat písemně. Souvisí s ní také určitá lhůta, která bývá nejčastěji po dobu 3 měsíců.

Sjednejte novou smlouvu

Jakmile se blíží konec výpovědní lhůty a termín vypnutí, již můžete uzavřít smlouvu s novým poskytovatelem a nechat si připojení zrealizovat. To znamená, že již dáte definitivní sbohem tomu původnímu a budete využívat internet od nové, v mnoha ohledech lepší firmy, než byla ta původní. Jak vidíte, přechod není rozhodně ničím složitým. Právě naopak.