Při výběru pohovky bychom se neměli dívat jenom na její designovou stránku. Co by nás mělo zajímat především je její praktičnost. Pohovka sice má sloužit zejména jako místo, kam večer usedneme po náročném dni a na čem budeme sledovat oblíbené televizní pořady. Na druhou stranu je to také náš spasitel v okamžiku, kdy přijde návštěva a bude chtít přespat. I proto bychom při výběru měli vybírat hlavně z nabídky rozkládacích pohovek, na kterých mohou jak naši hosté, tak mi samotní spát, když budeme chtít.

Navíc nabídka rozkládacích pohovek je dnes velice pestrá a široká. Většinu pohovek definuje snadné rozložení a složení. Ve většině případů je pohovka založená na velice jednoduchém mechanismu, a sice spočívá v překlopení opěradla do vodorovné polohy. Jak tedy bylo zmíněno, její rozložení a následné složení je opravdu velice snadné.

Jaké jsou výhody rozkládací pohovky?

Snadné rozložení a složení je jedna z výhod rozkládací pohovky. Tím však výčet všech výhod ani zdaleka nekončí. Další předností je kupříkladu úspora místa. To ocení jak velké domácnosti, tak menší bytové jednotky. Do úložných prostorů, jež se ukrývají pod sedačkou, se bude moct schovat nejedna peřina nebo nejeden polštář. Samozřejmě mohou úložné prostory sloužit i ke zcela jinému účelu, nejen k úschově peřin a polštářů.

K dalším výhodám rozkládacích pohovek patří i snadný úklid. Když pohovku rozložíte, dostanete se prakticky do všech koutů pohovky. Můžete tak vyčistit i místa, do kterých se u nerozkladatelné pohovky nedostanete.

Jak vybrat správnou rozkládací pohovku?

Že jsme vás o koupi rozkládací pohovky doslova přesvědčili? Pak zamiřte do e-shopu a vyberte si tu pravou! Při výběru je důležité zohlednit hlavně prostorové možnosti a stejně tak funkčnost pohovky. Designová stránka by vám taktéž neměla být úplně jedno.