Zlaté brambory v kombinaci s lahodným sýrem vám vykouzlí úsměv na tváři. Dopřejte si tento pokrm samostatně nebo jako přílohu. Je skvělý.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení: 20 minut

Co potřebujete na bramborovou kaši se sýrem

  • 2 kg oloupaných a nakrájených brambor
  • ½ lžičky soli
  • 1/8 lžičky čerstvého mletého pepře
  • ½ šálku smetany ke šlehání
  • 1/3 šálku nastrouhaného čedaru

Jak na to

Předehřejte troubu na 180°C. Ve velkém kastrolu uvařte brambory do měkka. Nechte je okapat a pomocí mixéru z nich udělejte kaši. Brambory dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat mléko.

Připravte si formičky, do kterých rozdělíte kaši. Do každé formy přidejte lžíci bramborové kaše. Ve větší míse smíchejte smetanu ke šlehání a nastrouhaný čedar. Směs smetany a sýru přidejte k bramborám a doplňte zbytek kaše. Vložte mističky na plech a nechte v troubě péct odkryté zhruba 20 minut, než brambory zezlátnou. Po upečení můžete posypat sýrem a černým pepřem.