Jste příznivcem sportu a k oblíbeným aktivitám řadíte cyklistiku? Pokud se s rodinou, přáteli nebo jen tak o samotě vydáváte i na několikadenní cyklistické výlety, zaujme vás bezesporu gravel kolo. Jaký je rozdíl mezi ním a cyklokrosovým kolem? 

Gravel kola pro muže i ženy

Na první pohled vypadají gravel a cyklokrosová kola jako silniční, ovšem není tomu tak, mají jinou geometrii rámu. Nenajdete u nich odpružení, mají širší řídítka a silnější pláště s výraznějšími vzorky. Když se podíváme na rozdíl mezi gravel a cyklokrosovým kolem, je patrný především při delších trasách. 

Cyklokrosová kola se výborně hodí v okamžicích, kdy chcete vyhrát závody, nebo si užít krátkou akční jízdu v co nejvyšším tempu. Stále populárnější gravel bike je dá se říct univerzálem, který je odolný a na vícedenní výlety jako stvořený.

Nechte se inspirovat cool gravel bike

Kvalitní kolo dnes stojí poměrně dost peněz, proto bychom měli být při jeho výběru pečliví a dobře si volbu rozmyslet. Pokud potřebujete při výběru kola poradit, na Bikero.cz vám rádi, ochotně a individuálně poradí tak, abyste byli spokojení. Ať už jezdíte do lesa, loukami, nebo po silnících a cyklostezkách, najdete společně ideální kolo.

Pokud se podíváme na gravel kola, sáhnout můžete např. po modelu CTM – KOYUK 2.0 v šalvějové zelené barvě 2023. Levnější variantou, která je také velmi příjemná, je gravel kolo ROCK MACHINE – Gravelride 200 v černé/oranžové barvě 2023. Pokud se nezdráháte do kola investovat i vyšší částku, pak se jistě podívejte na model ISAAC – Hadron Xplore GRX600 1 x 11 autumn bronze 2023, což je lehké gravel kolo s hliníkovým rámem a vidlicí, sadou Shimano GRX600 a sportovní geometrií. Skvělé je při sportování i při dlouhých vyjížďkách na silnici, a to i v náročnějších podmínkách.

Více na Bikero.cz.