Děti často mění osobní vkus ze dne na den. Je to součástí dospívání a rozvoje jejich osobnosti a stylu. Jako správný rodič chcete podporovat tento vývoj. Může být však někdy příliš nákladné a časově náročné. Obzvláště, pokud se jedná o rekonstrukci a přestavbu dětského pokoje. Máme pro vás pět tipů na vytvoření dětského pokoje, který si vaši děti zamilují a navíc jim dlouho vydrží.

1. neutrální barvy

Děti mění názor na své oblíbené barvy každou minutu. Z toho důvodu doporučujeme držet se neutrální stěn v pokoji. Dětský pokoj natřený na bílo je skvělou kulisou pro ostatní barevné doplňky a nábytek. Navíc změna atmosféry v pokoji pomocí doplňků, je mnohem méně náročné, než vymalovat celý pokoj novou barvou.

Neutrální barvy v podobě šedé, bílé nebo krémové, jsou univerzální barvy, které vašemu dítěti vydrží až do dospělosti.

2. nadčasový nábytek

Vyberte nábytek s nadčasovým stylem, který bude růst společně s dítětem až do dospívajících let. Například klasická postel s rámem je skvělým kusem nábytku. Jak se mění styl dítěte, je možné zdobit rám postele podle potřeby a přitom neměnit samotnou postel. Navíc můžete vybírat z několika druhů materiálu od dřeva až po železo. To dává další možnosti při výběru nábytku, který vydrží roky.

3. stylové koberce

Vyhněte se kobercům s motivem princezen nebo autíček. Tyto motivy jsou sice krásné, ale také nepraktické. Navíc je můžete lehce přenést na polštáře nebo další dekorace. Držte se spíše koberců s klasickými pruhy, geometrickými potisky nebo čistou barvou. Tyto nadčasové druhy koberců se hodí do každého dětského pokoje a nejsou vázány na věk dítěte.

4. vestavěný nábytek a knihovna

Namísto nákupu jednotlivých kusů nábytku, si nechte vyrobit vestavěný nábytek nebo si pořiďte hotovou knihovnu či police, které se vejdou do vašeho pokoje. Nábytek vybírejte opět v neutrálních barvách nebo v dřevěných tónech. Otevřené poličky, knihovna a jednoduchý nábytek je nadčasový a ušetří vám spousty peněz a starostí, jak vaše dítě bude růst a měnit své názory.

5. záclony

Záclony, žaluzie a další krytiny na okna vybírejte v klasickém stylu. Vyhněte se novinkám a extravagantním vzorům. Ideální je opět vybírat takové materiály a barvy, které jsou neutrální k zbytku pokoje. Atmosféru potom vytvoříte pomocí doplňků, dekorací, hraček a menšího nábytku, který nepotřebuje takovou péči.