Chopper je speciální druh motorky, který je určen zejména pro zdolávání delších vzdáleností. Přitom se ale dbá na dosažení co největšího pohodlí při jízdě. Za to mohou zejména vyztužená sedadla s opěrkou, ale také další doplňky, jako jsou například opěrky řidiče na chopper. I tak je ale chopper stále ještě motorkou, a to znamená, že hrozí stejná rizika, jako při řízení běžných typů motorek. Jak se může řidič co nejlépe bránit, kdyby náhodou došlo k nehodě? Důležité je myslet dopředu a pořídit si vhodné ochranné prvky.

Padací a ochranné rámy

Padací a ochranné rámy na chopper jsou rozhodně skvělou investicí, která dokáže v případě nehody dokonce zachránit i život. Na trhu jsou dostupné přední a zadní rámy, přičemž odborníci doporučují pořízení obou dvou typů. Tak bude dosaženo maximálního možného bezpečí pro řidiče chopperu i jeho spolujezdce. Padací rámy se mohou pohybovat v různých cenových kategoriích, vždy ale počítejte v tisícikorunách. Na druhou stranu: pokud se stane nehoda, mohou se padací rámy zasloužit o co nejnižší škody na motorce. I z tohoto důvodu se rozhodně vyplatí.

Kvalitní helma

Co si budeme vykládat, kvalitní helma zkrátka k motorkám patří. Hlava patří k těm nejzranitelnějším místům. Pokud dojde k nehodě, může být právě tím prvkem, který zachrání život. Na helmě se tedy nevyplácí šetřit. Koupit si můžete různé styly helem. Prodávají se v celé variaci barevných provedení, takže není problém sladit helmu s motorkou. Kromě ochrany může tedy zapracovat také na vašem přitažlivém vzhledu.

Oblečení na motorku

Jasně, na chopperu můžete jet v džínách a kožené bundě, nicméně s pořízením speciálního moto oblečení získáváte ochranný prvek navíc. Motorkářské oblečení bývá vyztužené na kritických místech, jako jsou například záda, takže v případě pádu může minimalizovat možné škody.