Kutilská dílna je královstvím každého zručného muže. Je místem, o které se stará tento muž sám – nedovolí žádné ženě či muži, aby mu zde uklízeli nebo cokoli prováděli. Aby se v této „svatyni“ pracovalo co nejlépe, je důležité, aby bylo vše uspořádáno na míru. Někdy má ale dílna značně omezený prostor. Abyste nemuseli neustále překládat různá nářadí a nástroje či různé potřeby, bude se vám hodit pořídit si dřevěný regál.

Regály v kutilské dílně

Asi nejlepší možností, která bude vyhovovat potřebám všech kutilů, je celokovový regál. Ten je dostatečně odolný i stabilní, a přitom má velmi vysokou nosnost. Záleží ale na tom, co všechno bude v kutilské dílně skladováno. Někdy si můžete vystačit také s regály jiných materiálů, jako je například dřevo nebo plast, popřípadě kombinace některých materiálů. Regály jsou ideálním místem, kam můžete odložit nářadí a různé motorové oleje.

Velikost regálů

Velikost regálů závisí jednak na rozměrech místnosti, jednak také na potřebách každého kutila. Někdy bude oceněn raději větší prostor než ten úložný. Avšak v kutilské dílně se může vyskytovat všechno možné, jako jsou například regály na pneumatiky, stojany na kola a další sezónní věci, které by nebylo kam jinam uskladnit. Není pochyb o tom, že takové věci by v kutilské dílně být neměly, nicméně v rámci boje s prostorem to někdy jinak nejde. V takovém případě je třeba počítat s velikostí regálu takovou, aby se sem vešly i tyto věci.

Co můžete v kutilské dílně najít?

Základem každé kutilské dílny je dostatečně vybavený ponk, který obsahuje vše potřebné. Ten by měl být dobře osvětlen, aby se u něj dobře pracovalo. Musí být dostatečně stabilní. Šetřit na něm se rozhodně nevyplácí. Ostatní vybavení bude do jisté míry záviset na tom, čemu se kutil věnuje. Pokud například nepracuje se dřevem, nebude potřebovat speciální druhy pil na dřevo apod.