Ručníky jsou nedílnou součástí koupelny (stejně jako koupelnová předložka), ale také sportovních tréninků a cest. Jak postupovat při výběru a na co si dát pozor? Poradíme, co při výběru ručníků hraje roli.

Materiál je základ

Abyste měli ručník podle svých představ, měli byste si vybrat materiál, který vám bude nejvíce vyhovovat. Luxusní ručníky mohou být například z česané prémiové bavlny, která má skvělé vlastnosti. Je savá, nadýchaná, dobře schne a výborně se udržuje. Přejete si ručník, který velmi rychle uschne? V tom případě vás jistě osloví česaná 100% bavlna v podobě mikrovlákna.

Bambusové ručníky jsou hypoalergenní a jejich přirozené antibakteriální vlastnosti jsou příjemné nejen pro alergiky. Stále oblíbenější je také modal – toto přírodní vlákno je vyrobeno ze stoprocentní celulózy, která je získána z bukového dřeva. Jakou podobu tak získávají ručníky? Jsou neuvěřitelně měkké a mají přirozený lesk, který se nevytrácí ani po mnoha pracích cyklech. Navíc je tento materiál o polovinu savější než klasický bavlna. Navíc mnohem rychleji schne.

Rozměry ručníků

Ručníky mají ve většině případů klasický rozměr 50 x 100 centimetrů. Pokud si přejete větší rozměry, jedná se již o osušky. Někdo má pro použití v koupelně i na cestách raději ručníky, jiní lidé doma používají pouze osušky. Záleží na preferencích každého z nás.

Barva – nenechte se ovlivnit

Každý z nás má barvu, která je jeho srdci blízká. Při výběru ručníků byste se tím měli řídit. Nedejte na návrhy bytových architektů, ale na vlastní pocit. Můžete si tak pomocí ručníků dokonale vyladit celý prostor koupelny a zvolit stejnou barvu také pro koupelnovou předložku, župany a osušky. Na barvě skutečně záleží, dokáže významně ovlivnit naši náladu. A každý příjemný vjem se obzvláště po ránu velmi hodí!

Ručníky a osušky by měly být především kvalitní, stálobarevné a vyrobeny z materiálů a barev, které vám přirozeně dělají radost.