Nůžky pro stříhání plechu nepatří mezi nářadí, které by měl každý z nás v garáži. Pokud ale chcete svoji sbírku doplnit, v tomto článku vám poradíme.

Stříhání plechu je poměrně náročná záležitost. Musíte být nejen zruční, ale také dostatečně zkušení. I se zkušenostmi a znalostmi ale nedokážete udělat nic, pokud nebudete mít k ruce kvalitní nářadí. V tomto článku vám tedy ukážeme, jak vybrat ty nejlepší nůžky na stříhání plechů.

Jak vybrat nůžky

Než se vrhnete do výběru nůžek, zjistěte, jak tlustý plech vlastně budete stříhat. Podle toho se totiž budou odvíjet vaše první kroky. Jestliže budete stříhat plech a malé tloušťce (zhruba 1,5 milimetru), tak si vystačíte s klasickými ručními nůžkami. Se zvyšující tloušťkou se ale zvyšují také požadavky na nářadí.

Po pákových nůžkách sáhněte v případě, že má plech tloušťku kolem 3 milimetrů. Pro vystřihování křivek do plechů se pak hodí nástroje s jedním nožem. Zapamatujte si také, že u vystřihovacích nůžek, které jsou určeny pro stříhání oblých částí, jsou čelisti prohnuté zpravidla doleva nebo doprava.

Elektrické nůžky

Přesné stříhání plechu Praha vám nezajistí pouze kvalifikovaní pracovníci nebo specializovaná firma. S troškou zdatnosti to zvládnete sami. Budete k tomu ale potřebovat elektrické nůžky. I ty se dále dělí v závislosti na tom, co od nich budete požadovat. Existují totiž elektrické nůžky jednostřižné a dvoustřižné. Pro krátký a rovný střih sáhněte po dvoustřížných, pro tenčí prostřih zase jednostřižné.

Jestliže se těmito problémy nechcete zabývat, přenechte starosti profesionálům. Odborníci z Plot-eshop.cz a jejich zámečnická výroba vám splní každé vaše přání. Tato společnost má dlouholetou tradici a disponuje množstvím zkušených odborníků, kteří si se stříháním a následným zpracováním plechů hravě poradí. Stačí se ozvat s konkrétním požadavkem a dostanete odhad ceny i přibližné datum dodání.