Co uděláte, když vás zaujme nějaká nemovitost? Obvykle se na ní jedete podívat. Ještě před koronavirovou krizí to byla zcela běžná věc, ovšem v současné době se stále více lidí bojí cestovat a stýkat s cizími lidmi. Navíc, pokud máte vyhlédnutých více nemovitostí, je někdy časově náročné za každou z nich jezdit. Naštěstí existuje snadný způsob, jak si můžete nemovitost prohlédnout bez fyzické návštěvy a tou je virtuální prohlídka.

Výhody virtuálních prohlídek

Běžné fotografie jsou u nemovitostí standardem, lidé si podle nich nemovitost vytipují, ale pak ji chtějí vidět živě, protože fotografie dokáží zkreslovat. Virtuální prohlídky však nezkreslují a lidé si díky nim mohou na počítači nebo v telefonu prohlédnout místnosti, jako kdyby v nich fyzicky byli. Mezi přední specialisty na virtuální prohlídky patří firma na Scan360.cz.

Jak zřejmě tušíte, k vytvoření virtuální prohlídky je zapotřebí speciální technologie, firma používá profesionální 3D kameru Matterport Pro2. Virtuální prohlídky jsou velmi populární u realitních kanceláří a realitních makléřů. Díky nim mohou zájemcům prezentovat v podstatě celou nemovitost. Stále se zvyšuje množství lidí, kteří si na základě virtuální prohlídky nemovitostí daný objekt koupí nebo pronajmou. Virtuální prohlídky nemovitostí jsou tak populární, že by žádná realitní kancelář neměla být pozadu a měla by držet krok s dobou. Samozřejmě nemusí tento druh prohlídky využívat jen realitní kanceláře. Mnoho lidí takto prezentuje zákazníkům na svém webu svou provozovnu, ať už jde třeba o fitness centra, zábavní kluby, salony, školy a mnoho dalšího. Pokud chcete svým zákazníkům rovněž prezentovat virtuální prohlídky, stačí se na firmu obrátit a ta se s vámi následně dohodne na vhodném termínu. Zhotovenou virtuální prohlídku je dokonce možné umístit na Google Street View, Google Maps a firemní profil a Googlu. Využijte této moderní technologie je zvýšení svých prodejů.