Máte zamluvené místo, víte datum a máte už i vybrané svatební časy? Zbývá vám do svatby půl roku nebo tři měsíce? Ať už se váš den D koná za půl roku nebo za čtvrt roku, je načase rozeslat svatební oznámení svatebčanům. Rozesílání svatebních oznámení by se rozhodně nemělo nechávat na poslední chvíli, tím se výrazně snižuje pravděpodobnost, že vám hosté na svatbu přijdou. V souvislosti se svatebním oznámením však musíte pamatovat na několik věcí.

Méně je někdy více

Ať už máte svatbu v moderním duchu nebo jste vsadili na retro, v každém případě pamatujte na jedno – méně je někdy více. Svatební oznámení by nemělo být přeplácané, mělo by být spíše jednoduché, trefné a výstižné. Nemusíte to přehánět s výraznými prvky, bohatě stačí jeden výrazný prvek, který bude dominantou svatebního oznámení.

Nezapomeňte na pozvánku ke stolu

Mnohé svatby jsou rozděleny na etapy. Zatímco u obřadu je jenom rodina, později jsou pozváni i nejbližší přátelé. V takovém případě se vyplatí přidávat pozvánku ke svatebnímu stolu. Většinou se vkládá do svatební obálky společně s oznámením a svatebčan může počítat s tím, že má přijít s prázdným žaludkem.

Vždycky všechno kontrolujte

Vůbec první kontrola přichází v okamžiku, kdy svatební pozvánky vytváříte. Zkontrolujte si především pravopisné chyby, které mohou celkový vzhled pozvánky naprosto pokazit. Stejně tak si zkontrolujte, jestli je na pozvánce všechno důležité čili jména budoucích novomanželů, dále místo a datum konání, samozřejmě čas obřadu. A v neposlední řadě zkontrolujte písmo – zdali je dostatečně čitelné. S tím bývá velmi často problém.

Ať se příliš neodlišuje od stylu svatby

Svatební oznámení by nemělo být jiné než styl vaší svatby. Oznámení k svatbě také patří, proto ho vytvářejte v podobném stylu, v jakém je svatba plánována. Vsadili jste na hodně zeleně? Pak v pozvánce musí být zelené prvky. Vsadili jste na romantiku? Pak i pozvánka musí být v romantickém duchu.