Puding – kdo by ho neznal. Rychlá sladká pochoutka, kterou má rád téměř každý Čech (neplést s anglickým „pudding“, jedná se odlišnou pochoutku). S příchodem objevení škrobu, odpadlo hospodyňkám náročné a zdlouhavé vyšlehávání a mnoho domácností tak začalo dávat přednost uvařenému pudingu před pečeným moučníkem.

Máte oblíbenou příchuť?

V roce 1891, kdy se v českých obchodech poprvé objevil puding, byl k sehnání pouze ve dvou příchutích – čokoládový a vanilkový. Už tehdy začala vznikat společnost Amylon, která dodává do našich obchodů pudingy a jiné potravinářské výrobky dodnes.

Ovšem od konce 19. století se mnohé změnilo. Oblíbené příchutě vanilka a čokoláda zůstaly, s postupem času se k nim přidaly i jiné – jahodová, malinová, citrónová, karamelová nebo banánová. Kromě příchutí vznikly i jiné varianty pudingů – rýžové pudingy, pudingy se zvýšeným obsahem proteinu pro sportovce, puding bez lepku.

Nové příchutě pudingů nejsou jedinou novinkou

K usnadnění práce v kuchyni je Amylon dlouholetým dodavatelem sypkých „polotovarů“, které neztrácejí nic z výborné chuti.

Mezi oblíbené standardy patří bramborové těsto, bramboráky, halušky nebo palačinky. Ovšem postupně zařazují zajímavé novinky, už jste ochutnali seitan či celozrnné těsto na pizzu?

Tyto bio potraviny od českého výrobce, se zárukou kvality, českým spotřebitelům chyběly a společnost Amylon je známá tím, že vychází vstříc požadavkům svých zákazníků.

Pokud patříte mezi majitele či provozovatele obchodu s potravinami, rozhodně by neměly tyto novinky ve vašich prodejních regálech chybět.

Nechce se vám hledat recepty?

Web Amylon.cz není jen e-shopem s jejich produkty, ale také studnicí tipů, nápadů a receptů, jak z nich vykouzlit pokrmy, za které se nemusí stydět ani profesionální kuchař nebo cukrář.

Nechte se inspirovat a překvapte svou rodinu či přátele originálním pohoštěním, na které nikdo dlouho nezapomene.