Někdy nastanou situace, kdy potřebujeme místnost rozdělit na menší celky, ale nutností není stavba příčky. Pro tyto případy je ideální pomocník paravan či zástěna.

Paravan nejen pomocník, ale také originální dekorace interiéru

Paravan či zástěna vám rychle a efektivním způsobem pomůže oddělit jednotlivé části místnosti. Kromě toho jsou to prostředky cenově dostupné. Můžete je využít nejen v domácím interiéru, ale je to vhodný pomocník i v kavárnách a cukrárnách, v soláriích, lázních, buticích, kadeřnických či kosmetických studiích, kancelářích či u lékaře.

Kromě praktického účelu jsou paravany i zástěny také velmi originálním dekorativním prvkem, který může oživit celkový vzhled interiéru. Pokud zvolíte netradiční dekor, může se stát paravan dominantním prvkem celé místnosti. Takové jsou i Mandala paravany.

Jak vybrat ten správný paravan?

V nabídce naleznete dva základní typy – pevný panel nebo rám s výplní. Pro výrobu panelů se nejčastěji používá dřevo, jehož plocha se upravuje různými způsoby – malování vzorů, jednobarevný povrch, přírodní vzhled dřeva. Desky však lze nechat potáhnout celou řadou materiálů. Mezi nejčastější patří kůže nebo látka.

Na výrobu paravanové konstrukce se používá dřevo, kov či plast. Ta se pak vyplní textilní látkou, sklem nebo speciálním druhem papíru. Jednotlivé části paravanu mívají většinou tvar stejných obdélníků. Pokud se jedná o variantu těžší, bývá opatřena kolečky, která umožňují snazší manipulaci.

E-shop tapetuju.cz nabízí nejen klasické paravany, ale také paravany vhodné do dětského pokoje. Většinou bývají oboustranné, základ tvoří dřevěný rám a vnitřní výplň pak kvalitní plátno s potiskem různých motivů. Tisk je zdravotně nezávadný, voděodolný a nabízí i velkou stálost barev.

Pokud hledáte zástěnu, která se snadno rozkládá i skládá, sáhněte do nabídky zástěn kovových.