Ne každý student oplývá finančními prostředky a proto si celá řada z nich hledá brigádu a to nejen na léto, ale i během studia.

Jaké druhy brigád se nabízejí?

Brigáda může být dlouhodobá nebo sezónní. Jste-li student a chcete- li si během léta přivydělat nějakou tu korunu, nespoléhejte na to, že si brigádu pro letní období seženete na poslední chvíli. Procházejte inzerce práce již dlouho dobu dopředu. Největší množství nabídek naleznete především na internetu a to především na pracovních portálech. Poptat se můžete také mezi známými a přáteli a občas se poštěstí, že narazíte na nějakou nabídku i na sociálních sítích.

Mezi nejčastější druhy sezónních brigád patří pomoc v celé řadě různých typů ubytovacích zařízení, sklizeň sezónních plodin, stavební práce nebo pomoc na dětských letních táborech.

Letní tábory nabízejí brigádu formou animátorů, mimochodem, jako animátoři se také můžete uplatnit i v některých ubytovacích zařízeních určených pro rodiny s dětmi. Také se zde můžete uplatnit jako instruktoři sportovních činností.

Ubytovací zařízení hledají pomocníky do kuchyně, pro úklid, recepční, servírky i číšníky.

Ve velkých městech je možnost zástupu do administrativních pozic v rámci zástupu za letní dovolené.

Pracovní portály s nabídkami

Pokud si chcete zajistit brigádu včas, je potřeba procházet pracovní portály, kde se velmi často objevují inzeráty s nabídkami brigád. Patří mezi ně i oblíbený pracovní portál Abecedaprace.cz . Objevuje se zde inzerce práce zdarma z celé řady oborů a z celého zemí republiky. Vybírat si můžete z celé řady pracovních pozic, které jsou rozdělené nejen podle oborů, ale také podle jednotlivých regionů. Pokud nemáte čas pravidelně kontrolovat jednotlivé nabídky, můžete se zde zaregistrovat a na vámi zadaný e-mail vám budou zasílány aktuálně konkrétní nabídky brigád z oborů, které jste si zvolili.