Každý z nás chce bydlet dle svých představ. Někdo si pořídí nový dům další byt a někdo se rozhodne pro rekonstrukci stávajícího bydlení. Pokud se rozhodnete pro rekonstrukci radikální, je potřeba vše předem dobře promyslet a naplánovat. Ideální je, pokud se na dobu nezbytně nutnou můžete přestěhovat do náhradního bydlení.

Na co se při rekonstrukci zaměřit?

Před začátkem rekonstrukce si připravte půdorys bytu či domu, ve kterém jsou zakreslené všechny nosné stěny a příčky. Díky tomu získáte, alespoň částečně, představu o případných změnách. Přizvěte si na pomoc odborníky, díky jejichž zkušenostem při tvorbě návrhů můžete vylepšit provoz vašeho bydlení a zároveň snížíte náklady na jeho plánovanou přestavbu.

Tipy pro vás

  • Pokud chcete nebo budete zasahovat do konstrukcí, je potřeba posudek statika.
  • Při bourání příček dejte pozor na to, aby nebyly nosné. Každá příčka má v konstrukčním systému nějakou roli.
  • Pokud plánujete výstavbu příček nových, měly být lehké, jinak ohrozíte únosnost stropu.
  • Jestliže se ve stavbě vyskytují dřevěné stropy, mějte na paměti to, že mohou být prohnilé a tudíž hrozí jejich zřícení.
  • Pokud chcete měnit okna a zároveň plánujete zateplení fasády, výměnu oken proveďte před zateplováním.
  • Někdy může být oprava starých oken vhodnější než pořízení oken nových.

Sami nebo s firmou?

Některé rekonstrukční práce zvládnete sami, na jiné je vhodnější objednat si firmu. Pokud vás čeká rekonstrukce bytu Ostrava nebo rekonstrukce domu Ostrava, obraťte se na zarizujibyt.cz. Tato firma zařizuje a provádí rekonstrukce bytů, domů, ale i jednotlivých prostor. V případě rekonstrukce starého bytu či domu firma zajistí kompletní rekonstrukci a to nejen se zpracováním interiéru, ale i se všemi doplňky a nábytkem. Problémem není ani zajištění rekonstrukce kuchyně Ostrava, která bývá také velmi náročná.

Sdílejte
Předchozí článekDomácí sauna
Další článekÚklid domácností i firem