Samozřejmě, že smrt v rodině vždy zasáhne každého člena rodiny, ale nastává zde také otázka, jak se vypořádat s vyklízením pozůstalosti. Mnohdy se totiž stávají dědicové tak trochu oběti, neboť pozůstalost po zemřelém znamená spíše hromada starého haraburdí, které je prakticky k ničemu. Co v takových případech má člověk dělat? Jednoduchá odpověď, objednat si na takovou práci vyklízecí firmu.

Odborníci na slovo vzatí

S cílem zlikvidovat všech majetek po zemřelém, který obsahuje jen staré krámy, přicházejí na pomoc pracovníci odborných vyklízecích firem. Mají dlouholeté zkušenosti a jistě si se vším dokážou poradit. Je třeba se na všech podmínkách ale společně domluvit, aby nedošlo k nějakým nepříjemnostem nebo k nedorozumění. V případě, že se jedná například o starý domek, který má k sobě ještě přilehlou zahradu, na které se nacházejí další nepotřebné věci, nemusí jít pouze o jednodenní záležitost. Staří lidé mají ve zvyku shromažďovat nepotřebné staré krámy, které pak opravdu k ničemu nejsou a zlikvidovat je můžeme díky pomoci odborné firmy. Ta nám může také přistavit objemový kontejner různých velikostí, kam se vše vhodí a následně ekologicky zlikviduje. Služby těchto firem také zahrnují i drobné bourací práce, různou demontáž starého nábytku, kuchyňských linek, likvidace starých podlah i sanitárních částí koupelen, jako jsou vany, umyvadla a podobně. Nesmíme také zapomenout na vyklízení sklepních a půdních prostor, které jsou také součástí bytu nebo domu. Mnohdy tam najdeme i ukryté poklady,které léta nikdo nepoužíval nebo na které jsme již dávno zapomněli.

Profesionální a dobře odvedená práce

Pokud jsme postaveni před hotovou věc a zjistíme, v jakém stavu vlastně je celá nemovitost vzhledem k pozůstalosti, určitě je vhodné si na takovou práci najmout firmu, která se o vše postará. Má to své výhody a jednou z nich je také to, že veškerou práci udělají prakticky za nás. Takže my se nebudeme muset namáhat a celý víkend nemusíme strávit vyklízením pozůstalosti, která stejně představuje hromadu haramburdí a nepotřebných věcí. Také jde tak trochu o emoční rozpoložení a taková práce profesionální firmy je jistě mnohem efektivnější a rychlejší. Firmy také disponují objemovými kontejnery, do kterého se vše může naházet a poté zlikvidovat. A právě z tohoto hlediska a zejména z hlediska nákladů je doporučováno přímo se zkontaktovat s firmou, která má svém portfoliu služeb právě vyklízení pozůstalosti. Tady nám také spolehliví zaměstnanci mohou sdělit i předběžnou kalkulaci, kterou mohou zjistit i při návštěvě objektu, který má být vyklizen. Cena se samozřejmě může dle náročnosti vyklízení prostor podstatně lišit a s tím je také třeba trochu počítat.

Nabídky služeb vyklízecích firem

Ovšem tyto profesionální firmy nevyklízejí jen objekty v pozůstalosti. Oslovit je také mohou i firmy,které potřebují vyklidit sklady a jiné nebytové prostory, ale i staré kanceláře, kde se nachází nábytek, podlahové krytiny a staré dokumenty. Ty jsou zlikvidovány skartací. V některých případech je také možné odkup starožitností nebo i cenných sbírek, které se nacházejí v bytě nebo domě,ve kterém jde o vyklízení. Veškeré práce jsou provedeny profesionálně a v případě pozůstalosti také s ohledem na naše emoční rozpoložení s náležitou pietou.

Některé firmy také nabízejí i vymalování nebo služby deratizační. Čištění vzduchu je prováděno tak zvanou dezodorizací, což je technologie čištění, kde emitovaný ozón rychle reaguje s mikroorganismy.