Pokud se řekne slovo kontejner, mnoho z nás si vybaví odpadkový kontejner, popřípadě kontejnery, které převáží velké zaoceánské lodě na svých palubách. V těchto kontejnerech se běžně převáží zboží, ovšem kontejner se dá využít i pro mnoho dalších účelů.

Starý dobrý skladový kontejner

Skladové kontejnery jsou v současné době jednou z nejvyužívanějších forem převozu jednotlivých druhů zboží ve vnitrostátní přepravě, ale také v té mezikontinentální a není se čemu divit. Skladové kontejnery jsou totiž velice efektivní formou uchovávání veškerého přepravovaného zboží, ale i skladování nářadí, strojů a materiálů.

Kontejnery jsou konstruovány tak, aby unesly co největší zátěž, proto je možné je naplnit v podstatě čímkoliv. Navíc je lze velmi snadno přemisťovat pomocí vysokozdvižných vozíků a další techniky. Přesně normované tvary a rozměry kontejnerů umožňují jejich pohodlné stohování a tak je na jejich skladování potřeba jen velmi malá plocha. Navíc díky pevnému a masivnímu provedení je téměř nemožné se do kontejneru rychle dostat a odnést z něj jeho obsah.

Kontejnery na bydlení

Ovšem kontejnery nemusí sloužit jen na přechovávání věcí a materiálů, ale mohou sloužit i pro bydlení. Kontejnery díky své standardizované velikosti lze použít na stavbu v podstatě čehokoliv. Vždy jen záleží na přání samotného zákazníka. Výhodou tohoto typu staveb je rychlost jejich konstrukce, nízké pořizovací náklady oproti klasické výstavbě spolu s vysokou kvalitou a variabilitou. V neposlední řadě je pak velkou výhodou obytných kontejnerů i mobilita výsledné stavby.

Obytné kontejnery lze využít na stavbu v podstatě čehokoliv. Od administrativních budov a kanceláří, přes prodejny a mobilní stánky až po rodinné domy a zahradní domky se standardními rozměry. Více se dozvíte na pegascontainer.cz.