Naučte se jednoduchý způsob vaření, který doslova vytáhne chuť ze sušených chilli papriček a zvýrazní jejich vůni.

Restování papriček

Předehřejte si suchou pánev na střední teplotu. Přidejte suché chilli papričky na pánev a zhruba 3-4 je restujte. Orestujte papričku z každé strany, odstraňte z pánve a nechte je odpočinout. Vůně a chuť se rozvine po celé kuchyni.

Dušení chilli papriček

Dejte pánev na sporák a přidejte trochu vody. Přiveďte vodu k varu a přidejte papričky. Odstraňte pánev z ohně, přikryjte ji pokličkou a nechte ji s papričkami odstát zhruba 20 minut. Po uplynutí této doby, jsou papričky připraveny.

Papričky v oleji

Umístěte papričky na rozehřátou pánev a nechte je tam do té doby, než změknou. Poté odstraňte přebytečný olej a nechte je dvě minut dotáhnout z každé strany. Papričky jsou připravené do pokrmu.

Rozmixované papričky

Na tento postup můžete použít jakýkoli mixér. Vložte papričky do mixéru a rozmixujte je. Podle hustoty vzniklé konzistence přidejte trochu vody, aby vám vzniklo hladké pyré.