Tento výborný recept na pečené Cavatelli musíte vyzkoušet. Nejenže skvěle chutná, ale je také velmi zdravý. Pokud nevíte co dnes k večeři, těstoviny Cavatelli jsou jasná volba.

Počet porcí: 8 porcí

Připrava: 30 minut

Doba pečení: 55 minut

Teplota trouby: 200°C

Co potřebujete na pečené Cavatelli

  • jedno balení těstovin Cavatelli
  • jednu italskou krůtí klobásu či jinou uzeninu podle chuti
  • jeden nakrájený lilek nebo cuketu
  • pár čerstvě nasekaných žampionů
  • jednu nakrájenou sladkou červenou papriku
  • půlku nakrájené cibule
  • 2 stroužky namletého česneku
  • několik kusů nesolených sušených rajčat
  • nesolený rajčatový protlak
  • lžičku sušené bazalky nebo několik listů čerstvé bazalky
  • 1 polévkovou lžíci oregana
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 šálek strouhaného italského sýra

Jak udělat pečené Cavatelli

  1. Předehřejte troubu na 200° Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Vyhněte se přidání soli a oleje. Dejte těstoviny po uvaření stranou.
  2. Mezitím si ve velké pánvi osmažte klobásu, lilek, houby, sladkou papriku, cibuli a česnek. Klobásu pečte tak dlouho, než se rozpustí všechen tuk. Následně přidejte sušená rajčata, protlak, bazalku, oregano, sůl a černý pepř. Nechte vše na pánvičce prohřát zhruba deset minut.
  3. Ve velké míse promíchejte těstoviny a směs z pánve. Promíchanou směs vložte do zapékací misky.
  4. Přikryjte misku alobalem a vložte do rozehřáté trouby na 35 až 40 minut. Po uplynutí doby sundejte alobal, posypte Cavatelli sýrem a nechte dalších pět minut péct. Poté vyndejte misku z trouby, nechte chvíli vychladnout a můžete podávat.