Výborný jablkový koláč se skořicí se hodí ke každé příležitosti. Ideální je pro letní dny, ale i v zimním období, vám vykouzlí úsměv na tváři.

Počet porcí: 15 porcí

Doba přípravy: 20 minut

Doba pečení: 20 minut

Na přípravu koláče s jablky a skořicí potřebujete

  • ¾ šálku cukru
  • 1 ¼ šálku bílé celozrnné mouky nebo hladké mouky
  • 1 lžíci mleté skořice
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku vanilkového prášku
  • 2 nakrájená jablka na menší kousky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžíce másla

Návod na přípravu koláče

  1. Předehřejte troubu na 180° Připravte si pekáč, který vypodložíte alobalem až přes okraje.
  2. Ve středně velké misce rozšlehejte dohromady krystalový cukr, 1 ¼ mouky, skořici, jedlou sodu a sůl. V další středně velké misce ušlehejte olej, vejce, vanilku a vmíchejte jablka. Smíchejte obě misky dohromady a vytvořte konzistentní hmotu. Do připravené nádoby rozprostřete rovnoměrně těsto až do okrajů.
  3. Pro polevu si připravte v míse 2 polévkové lžíce bílé celozrnné mouky, hnědý cukr a lžičku skořice. Vše smíchejte dohromady a přidejte máslo. Rozmixujte směs, až se vám vytvoří hrudky, kterými posypete pekáč.
  4. Vložte do připravené trouby a pečte zhruba 20 minut. Pro kontrolu strčte do středu koláče párátko, pokud vyjde čisté, máte hotovo. Pomocí alobalu nebo pečícího papíru snadno získáte koláč z misky a můžete servírovat.