Recept bohatý na vitamíny a minerály. Vhodný jako příloha nebo samostatný pokrm. Dopřejte si restovanou zeleninu s cizrnou a skvělou vůní rozmarýnu s česnekem. Přinášíme vám recept na tento jedinečný pokrm.

Počet porcí: 8 porcí

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 45 minut

Co je potřeba na restovanou zeleninu

  • 0,5 kg mrkve, oloupané a nakrájené na menší kousky
  • 0,5 kg sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 1 velká červená cibule, oloupaná a nakrájená
  • 0,5 kg brambor, nakrájených na menší kousky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 balení cizrny
  • 2-3 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
  • 1 lžička drceného rozmarýnu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře

Jak na to

Předehřejte troubu na 220°C.  Připravte si pekáč, na který umístíte všechny ingredience. V menší misce promíchejte olej, rozmarýn, hnědý cukr, sůl a pepř. Směs promíchejte se zeleninou.

Pečte v troubě zhruba 45 minut, dokavaď není zelenina lehce opečená a křehká. Během pečení můžete zeleninu promíchat. Podávejte po vyndání z trouby. Přejeme dobrou chuť.