Rozhodli jste se vložit veškeré své úspory do investičního zlata? Tímto krokem rozhodně neprohloupíte, nýbrž naopak. Investiční zlaté mince nebo jiná forma tohoto investičního instrumentu v době krize totiž roste. Neztrácí na hodnotě, naopak je udržitelem hodnoty, což se o jiných investicích říct nedá. Věděli jste ale, že zlato nemusí být jenom žluté, jak si ho vždycky představujeme, když na něj přijde řeč?

Bílé zlato je stále oblíbenější

Když se podíváme na šperkařský průmysl, zjišťujeme, že tradiční žluté zlato pomalu, ale jistě ustupuje do ústraní. Na vině je tomu spíše atraktivita jiných typů zlata. Do hry vstupuje například zlato bílé, které je stále více využívanější při výrobě zásnubních nebo snubních prstenů. Dokonce se dává do kupy s mnoha jinými drahými kovy, a to konkrétně se stříbrem, kdy tvoří fantastickou dvojici.

Výhodou bílého zlata je především antialergenní vlastnost. Pokud jsou lidé alergičtí právě na drahé kovy, bílé zlato je skvělou alternativou, která by žádnou alergickou reakci vyvolat neměla.

Červené zlato je méně tradiční

Setkat se však můžete také s červeným zlatem, které je méně tradiční a které je kombinací zlata a mědi. I tato forma zlata se běžně s něčím konkrétním pojí, konkrétně tedy s bílým zlatem, ale velmi často se spojuje i s tradičním žlutým, jelikož vytváří zajímavé spojení.

Ve světě šperkařství je červené zlato velkým trendem. Mezi lidmi je však stále jednou velkou neznámou.

Žluté zlato v tradiční podobě

Zpravidla si však vždycky vybavujeme zlato žluté, které je šperkařskou klasikou, která se velmi často vybaví i každému investorovi. Důvod je prostý – žlutě vypadají jak zlaté mince, tak kupříkladu zlaté cihly a další investiční instrumenty.

Ve zlatnictvích se taktéž kombinuje s jinými formami zlata. Dokonce se v posledních letech sází i na kombinaci žlutého a bílého zlata.