Rozhodli jste se k tomu, že se přestěhujete do zahraničí? Našli jste si tam skutečně dobře placenou práci a jediné, co vás od ní dělí, je, že vaše věci jsou stále v Česku a potřebujete je mít v jiné zemi? Pak je načase zavolat si stěhovací službu, která se nezabývá jen stěhováním v Praze, ale i mezinárodním stěhováním. Pokud využijete stěhovacích služeb, nebudete toho litovat. Při mezinárodním stěhování se toho může mnoho zkomplikovat a stěhovací firmy už v tom umí chodit.

Pokud však nejste stále rozhodnutí tím, jestli využijete služeb stěhováků či nikoli, měli byste vědět, jak se mezinárodní stěhování může zkomplikovat, pakliže se pro ně nerozhodnete. Potíží může vzniknout celá spousta.

Pamatujte na to, že neznáte všechny právní předpisy

Výhodou stěhování s profesionálními stěhováky je to, že ti už v tom zkrátka umí chodit. Vědí, jaké předpisy je třeba splnit a jaké se týkají konkrétního státu. Při mezinárodním stěhování svépomocí se bohužel můžete dostat do prekérních situací jenom proto, že všechny právní předpisy neznáte.

Těmito právními předpisy se myslí například zákaz dovážení alkoholu, dále zákaz dovážení střelných zbraní nebo dovážení zboží, jež podléhají zkáze. A takových právních předpisů je mnohem více, liší se vždy konkrétní zemí.

Nedostatek zkušeností také bývá problémem

Co vám může také zkomplikovat mezinárodní stěhování, pakliže se rozhodnete pro stěhování svépomocí? Cestu k novému zahraničnímu bydlení vám může zkomplikovat například fakt, že nemáte dostatek zkušeností s mezinárodním stěhováním. Překvapit vás tak může ledacos. Stěhovací služby moc dobře vědí, že jsou náklady umísťovány do kontejnerů a přepravovány lodí, jindy se volí spíše letecká cesta.

Během převážení stěhovaných věcí může dojít k mnoha problémům a s využitím stěhovacích služeb rizikům budete předcházet.