Tento výborný recept na pečené Cavatelli musíte vyzkoušet. Nejenže skvěle chutná, ale je také velmi zdravý. Pokud nevíte co dnes k večeři, těstoviny Cavatelli jsou jasná volba.
Počet porcí: 8 porcí
Připrava: 30 minut
Doba pečení: 55 minut
Teplota trouby: 200°C
Co potřebujete na pečené Cavatelli
- jedno balení těstovin Cavatelli
- jednu italskou krůtí klobásu či jinou uzeninu podle chuti
- jeden nakrájený lilek nebo cuketu
- pár čerstvě nasekaných žampionů
- jednu nakrájenou sladkou červenou papriku
- půlku nakrájené cibule
- 2 stroužky namletého česneku
- několik kusů nesolených sušených rajčat
- nesolený rajčatový protlak
- lžičku sušené bazalky nebo několik listů čerstvé bazalky
- 1 polévkovou lžíci oregana
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 šálek strouhaného italského sýra
Jak udělat pečené Cavatelli
- Předehřejte troubu na 200° Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Vyhněte se přidání soli a oleje. Dejte těstoviny po uvaření stranou.
- Mezitím si ve velké pánvi osmažte klobásu, lilek, houby, sladkou papriku, cibuli a česnek. Klobásu pečte tak dlouho, než se rozpustí všechen tuk. Následně přidejte sušená rajčata, protlak, bazalku, oregano, sůl a černý pepř. Nechte vše na pánvičce prohřát zhruba deset minut.
- Ve velké míse promíchejte těstoviny a směs z pánve. Promíchanou směs vložte do zapékací misky.
- Přikryjte misku alobalem a vložte do rozehřáté trouby na 35 až 40 minut. Po uplynutí doby sundejte alobal, posypte Cavatelli sýrem a nechte dalších pět minut péct. Poté vyndejte misku z trouby, nechte chvíli vychladnout a můžete podávat.