Slané pistácie jsou ideální protiváhou pro sladkou, ale jemnou bílou čokoládu a vanilku. Dopřejte si jednou za čas menší sladký hřích v podobě těchto skvělých sušenek.
Počet porcí: 56 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 10 minut
Co potřebujete na výrobu sušenek
- 1 šálek změklého másla
- ¾ šálku cukru
- ½ čajové lžičky vanilkového extraktu
- ¼ lžičky soli
- 1 vanilku
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek jemně nasekaných pražených pistácií
- 1 tabulku nakrájené bílé čokolády
- 2 lžičky šlehačky
Jednoduchý postup na výrobu sušenek
Ve velké misce rozmixujte máslo pomocí mixéru. Přidejte cukr, vanilku a sůl. Opět důkladně promíchejte. Rozdělte vanilku na polovinu. Pomocí špičky nože, oddělte z jedné poloviny vanilkového lusku semena a přidejte je do směsi másla. Během míchání přidejte mouku a vše důkladně promíchejte.
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vytvarujte podlouhlý váleček, kterýž zabalíte do voskovaného papíru a necháte uležet minimálně 2 hodiny nebo klidně i dva dny.
Jakmile je těsto uležené, předehřejte si troubu 220°C. Připravte si pekáč s pečícím papírem. Vyjměte vychlazené těsto a nakrájejte ho na tenčí plátky. Nakrájené sušenky položte na plech s odstupem zhruba půl až jeden centimetr. Pečte zhruba 10 minut. Upečené sušenky nechte chvíli odstát a připravte si mezitím polevu.
V menším rendlíku smíchejte čokoládu a šlehačku. Rozehřejte rendlík na menší teplotu a počkejte, až se čokoláda začne rozpouštět. Poté vše důkladně promíchejte. Studené sušenky namáčejte do čokolády z jedné poloviny a dávejte je zpět na plech, než čokoláda ztvrdne. Sušenky jsou hotové. Přejeme dobrou chuť.