Výtečný oběd nebo skvělá večeře, se skrývá v pečené tresce s květákem. Lahodná ryba má v tomto receptu křupavou krustu, která dodává ten správný šmak.
Počet porcí: 4 porce
Doba vaření: 30 minut
Co budete potřebovat
- 4 šálky květáku, zlatých brambor a loupané mrkve
- ½ lžičky soli
- 1 šálek měkkého sýru s česnekem a bylinkami
- 4 čerství filety tresky
- 1 vejce
- 2/3 šálku Panko strouhanky
- 2 lžíce natrhaného kopru
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce olivového oleje
Vyskládejte nakrájenou zeleninu v hrnci, přidejte sůl a dostatek vody. Zakryjte a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu. Vařte zhruba 15 až 20 minut do měkka. Uvařenou zeleninu rozmačkejte do požadované konzistence a přidejte sýr. Dochuťte podle libosti solí a pepřem. Zakryjte a udržujte v teple.
Předehřejte si troubu na 300°C. Tresku osušte utěrkou a nakrájejte filé na 8 stejně velkých kousků. V mělké misce rozbijte vejce. V dalším mělkém talíři si připravte strouhanku smíchanou s koprem, solí a pepřem. Ponořte rybu do vajíčka a následně ji obalte ve směsi strouhanky. Dejte odležet.
Na velké pánvi rozpalte olivový olej a přidejte rybu. Z každé strany opečte zhruba 2-3 minuty. Po usmažení pokládejte hotovou rybu na papírový ručník, abyste se zbavili přebytečného oleje. Hotovou kaši naservírujte na talíř a přidejte rybu. Podle potřeby můžete celý pokrm dochutit bylinkami.