Výtečný oběd nebo skvělá večeře, se skrývá v pečené tresce s květákem. Lahodná ryba má v tomto receptu křupavou krustu, která dodává ten správný šmak.

Počet porcí: 4 porce

Doba vaření: 30 minut

Co budete potřebovat

  • 4 šálky květáku, zlatých brambor a loupané mrkve
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek měkkého sýru s česnekem a bylinkami
  • 4 čerství filety tresky
  • 1 vejce
  • 2/3 šálku Panko strouhanky
  • 2 lžíce natrhaného kopru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje

Vyskládejte nakrájenou zeleninu v hrnci, přidejte sůl a dostatek vody. Zakryjte a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu. Vařte zhruba 15 až 20 minut do měkka. Uvařenou zeleninu rozmačkejte do požadované konzistence a přidejte sýr. Dochuťte podle libosti solí a pepřem. Zakryjte a udržujte v teple.

Předehřejte si troubu na 300°C. Tresku osušte utěrkou a nakrájejte filé na 8 stejně velkých kousků. V mělké misce rozbijte vejce. V dalším mělkém talíři si připravte strouhanku smíchanou s koprem, solí a pepřem. Ponořte rybu do vajíčka a následně ji obalte ve směsi strouhanky. Dejte odležet.

Na velké pánvi rozpalte olivový olej a přidejte rybu. Z každé strany opečte zhruba 2-3 minuty. Po usmažení pokládejte hotovou rybu na papírový ručník, abyste se zbavili přebytečného oleje. Hotovou kaši naservírujte na talíř a přidejte rybu. Podle potřeby můžete celý pokrm dochutit bylinkami.