Slané pistácie jsou ideální protiváhou pro sladkou, ale jemnou bílou čokoládu a vanilku. Dopřejte si jednou za čas menší sladký hřích v podobě těchto skvělých sušenek.

Počet porcí: 56 porcí

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 10 minut

Co potřebujete na výrobu sušenek

  • 1 šálek změklého másla
  • ¾ šálku cukru
  • ½ čajové lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • 1 vanilku
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek jemně nasekaných pražených pistácií
  • 1 tabulku nakrájené bílé čokolády
  • 2 lžičky šlehačky

Jednoduchý postup na výrobu sušenek

Ve velké misce rozmixujte máslo pomocí mixéru. Přidejte cukr, vanilku a sůl. Opět důkladně promíchejte. Rozdělte vanilku na polovinu. Pomocí špičky nože, oddělte z jedné poloviny vanilkového lusku semena a přidejte je do směsi másla. Během míchání přidejte mouku a vše důkladně promíchejte.

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vytvarujte podlouhlý váleček, kterýž zabalíte do voskovaného papíru a necháte uležet minimálně 2 hodiny nebo klidně i dva dny.

Jakmile je těsto uležené, předehřejte si troubu 220°C. Připravte si pekáč s pečícím papírem. Vyjměte vychlazené těsto a nakrájejte ho na tenčí plátky. Nakrájené sušenky položte na plech s odstupem zhruba půl až jeden centimetr. Pečte zhruba 10 minut. Upečené sušenky nechte chvíli odstát a připravte si mezitím polevu.

V menším rendlíku smíchejte čokoládu a šlehačku. Rozehřejte rendlík na menší teplotu a počkejte, až se čokoláda začne rozpouštět. Poté vše důkladně promíchejte. Studené sušenky namáčejte do čokolády z jedné poloviny a dávejte je zpět na plech, než čokoláda ztvrdne. Sušenky jsou hotové. Přejeme dobrou chuť.