Polykarbonátové desky jsou díky svým vlastnostem ideální pro zastřešení. Polykarbonát pro zastřešení je odolný vůči nárazům, chráněný UV stabilizací, která chrání krytý prostor, zabraňuje degradaci a poškození právě jeho vlivem.  Polykarbonát se tak stává vhodný do jakéhokoliv počasí. Hlavní předností je snadná údržba, vysoká odolnost a volba z několika barevných variant a druhů. Vhodné využití desek na zastřešení pergol, garážových přístřešků a dalších.

Různé provedení, pro různé možnosti. Zvolit si můžete ze 4 variant polykarbonátových desek pro zastřešení. Každá varianta desky má jiné vlastnosti, zároveň mají desky stejnou odolnost díky odolnému polykarbonátu, ze kterého jsou vyrobeny. Desky je možné vybrat dle vašich požadavků také v různých tloušťkách a odstínech.

Výhody polykarbonátu

  • vysoká odolnost
  • netříštivost
  • teplotní odolnost
  • dobré izolační vlastnosti
  • jednoduchá opracovatelnost
  • snadná instalace
  • odolnost vůči UV záření
  • nízká údržba

Dutinkové desky

Nejvíce rozšířenou variantou pro zastřešení jsou polykarbonátové dutinkové (komůrkové) desky díky své odolnosti, tepelné izolaci a lehkosti. Tyto polykarbonátové desky se vyrábějí ve 3 barevných variantách a různých sílách a velikostech od 4 mm do 16 mm s délkou až 7 m. Lehkost materiálu zajistí snadnou a rychlou instalaci desek na konstrukci ze dřeva, kovu nebo oceli. Vysoká odolnost desek zajistí ochranu před krupobitím, větrem nebo jinému mechanickému poškození  Dutinkové desky jsou vyráběné v bronzové, opálové a čiré barvě. K dispozici jsou také desky se speciální IR povrchovou úpravou, která odráží IR záření, které způsobuje přehřívání prostoru pod zastřešením. Dokáží redukovat až 65 % tepelného záření.

Dutinkový polykarbonát – opál

Plné polykarbonátové desky

 Plný polykarbonát – čirý, s UV

Další oblíbenou variantou jsou plné polykarbonátové desky. Podobně jako plexisklo je plný polykarbonát zcela průhledný s vyšší odolností a menší hmotností oproti sklu. Plný polykarbonát odolá nárazům, větru nebo krupobití, či jiné nepřízni počasí. Dostupné jsou také v opálové, čiré, bronzové i šedé barvě. Disponují oboustrannou ochrannou vrstvou vůči UV záření. Plný polykarbonát zajišťuje vysokou propustnost světla, extrémně vysokou rázovou odolnost, izolační vlastnosti. Mimo zastřešení je lze využít také pro krytování strojů, nebo reklamní plochy. Plný polykarbonát imituje sklo a dodá tak luxusní vzhled vašemu zastřešení. Dostupné jsou v sílách od 8 mm do 15 mm. Plné desky je také možné polepit barevnou folií a dodat jim tak ještě originálnější vzhled.

Trapézové a vlnité polykarbonátové desky

Polykarbonátové trapézové a vlnité desky jsou častě používaným typem desek pro zastřešení. Vyrábí se s hladkou, nebo strukturovanou povrchovou úpravou ve 3 možných variantách (čiré, stříbrné a bronzové barvě). Pokud chcete spíš stinné místo, doporučujeme zvolit krupičkovou povrchovou úpravu, která mírně rozptyluje světlo. Efekt můžete podpořit barevnou variantou desky a zajistit tak dobře prosvětlený, zároveň chladnější prostor pod zastřešením. Trapézové a vlnité desky vynikají především originálním vlnitým, nebo lomeným vzhledem. Jejich tvar tak zajistí originální vzhled Vašeho zastřešení. Desky mají obdobné vlastnosti jako plné polykarbonátové a dutinkové desky. Odolávají tak větru, kroupám a dalším nepříznivým vlivům počasí.

Trapézový polykarbonát – čirý, krupička

  Vlnitý polykarbonát – bronz

Kompletní nabídku desek na zastřešení pergol a jiných přístřešků včetně návodů, montážních video manuálů a příslušenství k instalaci najdete na www.multiplast.cz internetovém obchodu nebo na stránkách firmy TITAN – Multiplast s.r.o. www.titan-multiplast.cz.